În 2019, 19 martie – 19 mai, ASproAS (www.asproas.ro) împreună cu CFCECAS (www.cfcecas.ro) organizează ORA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ în școli și licee.

AICI PUTEȚI ACCESA RAPORTUL PENTRU ANUL 2018


Anul acesta ORA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ împlinește 6 ani.

 

Astăzi, 19 MARTIE 2019, începem ORA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ în școli și licee!

MULT SUCCES ASISTENȚILOR SOCIALI CARE INVESTESC ÎN VIITOR!

 

Obiectiv: Contextele sociale în care trăiesc copiii și adolescenții sunt adesea generatoare de riscuri. Este necesar ca elevii să știe care sunt problemele pentru care pot solicita suportul unui asistent social, să înțeleagă ce tip de suport pot primi și unde sunt localizate serviciile sociale. 

Este responsabilitatea asistenților sociali să pregătească societatea de mâine pentru a răspunde problemelor sociale. În clase avem trei categorii de elevi. Cei care vor avea nevoie de suportul asistenților sociali, cei care vor investi în servicii sociale (prin taxe și alte resurse personale) și cei care vor furniza servicii sociale prin alegerea orcărei profesii care este acum parte din echipa de intervenție a serviciilor sociale (asistenți sociali, psihologi, juriști, educatori, manageri, etc).

Ana Rădulescu, Director general ASproAS

Perioada: în data de 19 martie 2018 – cu ocazia Zilei Mondiale a Asistenței Sociale – are loc lansarea OREI DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ 2019.

Perioada în care poate fi organizată această activitate în școli și licee este: 19 martie – 19 mai 2019.

ORA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ poate fi furnizată în cadrul orei de dirigenție sau a orelor de psihologie, sociologie sau științe sociale.

Cine finanțează acest proiect? Proiectul este finanțat de către ASproAS din Fondul de 2%.

Până la data de 15 martie 2019 puteți să direcționați 2% către ASproAS. Noi investim aceste resurse în pregătirea elevilor și a tinerilor pentru a cunoaște și utiliza suportul serviciilor sociale și a asistentului social.

Declaratia_230_ASproAS_2018

<<<<<Mai mult despre 2%!

Follow-up: Asistenții sociali care participă la această activitate sunt rugați să completeze un Raport online. Rezultatele vor fi incluse într-un raport final ce va fi publicat.


ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Sunt asistent social și doresc să mă implic în furnizarea OREI DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ. Care sunt pașii pe care trebuie să îi urmez pentru a furniza ORA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ?

Pentru a furniza ORA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ este necesar :

  • să vă înscrieți pe site-ul ASproAS pentru a beneficia de asistență și materiale, dar și pentru a include datele în raportul OREI DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ;
  • să contactați o școală sau un liceu pentru a discuta posibilitatea furnizării  OREI DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ și pentru prezentarea obiectivelor acestui program;
  • să identificați un număr de clase și să stabiliți programul împreună cu profesorul care oferă această oportunitate;
  • să contactați persoana de contact ASproAS pentru semnarea acordurilor de parteneriat în cazul în care școala/liceul solicită această formalitate;
  • să solicitați suport din partea ASproAS, atunci când este necesar pentru a pregăti conținutul OREI DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ;
  • la finalul activității să intrați pe pagina AsproAS, la link-ul oferit de echipa ASproAS pentru a completa un raport online;

Trebuie să lucrez pe post de asistent social pentru a furniza ORA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ?

ASproAS și CFCECAS invită asistenții sociali, care lucrează sau nu în acest domeniu, să se implice în furnizarea OREI DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ.

Pentru furnizarea OREI DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ este necesar să aveți experiență practică în furnizarea serviciilor sociale. Aceasta este o condiție pentru a putea aduce elevilor exemple concrete despre modul în care intervine asistentul social și să cunoască suportul concret oferit de către serviciile sociale.

Experiența poate fi câștigată în urma activităților de muncă sau în urma unor programe de voluntariat sau Internship.


La câte clase trebuie să furnizez ORA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ?

Nu există un număr maxim sau minim de ore la care să furnizați ORA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ. Depinde de timpul fiecărei persoane. 


Ce trebuie să fac dacă îmi este solicitat un acord de parteneriat din cadrul școlii pentru furnizarea OREI DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ?

Sunt școli care solicită un asemenea Acord de Parteneriat pentru ORA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ. Când aveți o asemenea solicitare, vă rugăm să contactați echipa ASproAS pentru asistență tehnică.


Pot să obțin un atestat din partea ASproAS pentru participarea la această activitate?

Da. ASproAS vă oferă un contract de voluntariat și un certificat (în acord cu prevederile legale) prin care să vă fie recunoscută această activitatea.


Ce date trebuie să includ în Raportul online după finalizarea activității?

Pe parcursul derulării acestei activități este necesar să vă înregistrați următoarele date pe care apoi să le includeți în Raportul online:

  • școala sau liceul unde ați furnizat ORA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ;
  • clasele la care ați furnizat ORA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ;
  • numărul estimativ de elevi care au participat la ORA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ.

Link-ul pentru Raportul online va fi trimis pe emailul inclus în formularul de înscriere.  

 

VĂ MULȚUMIM PENTRU INTERESUL ACORDAT OREI DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ!


Coordonator activitate

Mădălina Manea

Email: asproas2013@gmail.com

Mobil: 004 0748 772 644

Loading

Share Button