Clarificari legate de aplicarea ordonantei privind salarizarea bugetarilor si impactul asupra asistentilor sociali si a angajatilor serviciilor sociale publice

Discutia de clarificare a avut loc intre Sebastian Oprescu, Presedintele Sindicatului National al Functionarilor Publici (SNFP) si Ana Radulescu, Directorul General al Asociatiei Asistentilor Sociali (ASproAS).

Raspunsurile pe care le-am cautat la aceasta intalnire au fost:

  • prevederile ordonantei vizeaza si asistentii sociali si personalul din serviciile sociale din DGASPC si DAS/SPAS?
  • egalizarea se va face la nivel de fiecare institutie sau la nivel national?

O certitudine este aceea ca ordonanta vizeaza asistentii sociali si angajatii din serviciile publice de asistenta sociala (DGASPC si DAS/SPAS). Este important de mentionat ca OUG nu priveste cresterea salariilor asistentilor sociali sau a personalului din serviciile sociale, ci egalizarea salariilor pe functii publice similare la nivel de institutie.

Asta inseamna ca, egalizarea se va face la nivel de fiecare DGASPC sau DAS/SPAS si nu la nivel de DGASPC-uri sau DAS-uri/ SPAS-uri la nivel national. In alte cuvinte, egalizarea se va face intre personalul aceluiasi DGASPC si DAS/SPAS (ex. nu intre DGASPC Sector 6 si DGASPC Sibiu, ci egalizarea se va face pentru personalul din cadrul DGASPC Sibiu, pentru personalul din DGASPC Sector 6, pentru personalul din DAS Targoviste….).

Pentru asistentii sociali din UPU, se aplica grila anexata ordonantei. 

Ne asteptam ca discrepantele care au ramas intre DGASPC-uri sau DAS-uri/ SPAS-uri la nivel national, dar si alte probleme legate de salariu de baza, salariul de incadrare si sporuri sa fie solutionate in legea salarizarii. 

Multumim SNFP pentru clarificari si sutinere.

Urmatoarele discutii intre ASproAS si SNFP vor viza legea salarizarii.

Acest demers continua abordarea ASproAS in domeniul salarizarii asistentilor sociali si a personalului din serviciile sociale publice.

VA MULTUMIM CA SUNTETI ALATURI DE NOI!

Loading

Share Button