În 2018, ASproAS (www.asproas.ro) împreună cu CFCECAS (www.cfcecas.ro) organizează ORA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ în școli și licee.

 

RAPORT ORA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ 2018

 


Anul acesta ORA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ împlinește 5 ani.

 

   FORMULAR ONLINE – ÎNSCRIERE PENTRU FURNIZAREA OREI DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ

 

Obiectiv: Contextele sociale în care trăiesc copiii și adolescenții sunt adesea generatoare de riscuri. Este necesar ca elevii să știe care sunt problemele pentru care pot solicita suportul unui asistent social, să înțeleagă ce tip de suport pot primi și unde sunt localizate serviciile sociale. Elevii trebuie să știe că atunci când se confruntă cu probleme pe care nu le pot gestiona singuri, pot apela la asistentul social.

Perioada: în data de 20 martie 2018 – cu ocazia Zilei Mondiale a Asistenței Sociale – are loc lansarea OREI DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ 2018. Perioada în care poate fi organizată această activitate în școli și licee este: 20 martie – 20 mai 2018. ORA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ poate fi furnizată în cadrul orei de dirigenție sau a orelor de psihologie, sociologie sau științe sociale.

Cine finanțează acest proiect? Proiectul este finanțat de către ASproAS din Fondul de 2%.

Follow-up: Asistenții sociali care participă la această activitate sunt rugați să completeze un Raport online. Rezultatele vor fi incluse într-un raport final ce va fi publicat.


ÎNTREBĂRI FRECVENTE

 

Sunt asistent social și doresc să mă implic în furnizarea OREI DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ. Care sunt pașii pe care trebuie să îi urmez pentru a furniza ORA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ?

Pentru a furniza ORA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ este necesar :

 • să vă înscrieți pe site-ul ASproAS pentru a beneficia de asistență și materiale, dar și pentru a include datele în raportul OREI DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ;
 • să contactați o școală sau un liceu pentru a discuta posibilitatea furnizării  OREI DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ și pentru prezentarea obiectivelor acestui program;
 • să identificați un număr de clase și să stabiliți programul împreună cu profesorul care oferă această oportunitate;
 • să contactați persoana de contact ASproAS pentru semnarea acordurilor de parteneriat în cazul în care școala/liceul solicită această formalitate;
 • să solicitați suport din partea ASproAS, atunci când este necesar pentru a pregăti conținutul OREI DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ;
 • la finalul activității să intrați pe pagina AsproAS, la link-ul oferit de echipa ASproAS pentru a completa un raport online;

Trebuie să lucrez pe post de asistent social pentru a furniza ORA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ?

ASproAS și CFCECAS invită asistenții sociali și studenții care studiază asistență socială să se implice în furnizarea OREI DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ.

Pentru furnizarea OREI DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ este necesar să aveți experiență practică în furnizarea serviciilor sociale. Aceasta este o condiție pentru a putea aduce elevilor exemple concrete despre modul în care intervine asistentul social și să cunoască suportul concret oferit de către serviciile sociale.

Experiența poate fi câștigată în urma activităților de muncă sau în urma unor programe de voluntariat sau Internship.


La câte clase trebuie să furnizez ORA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ?

Nu există un număr maxim sau minim de ore la care să furnizați ORA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ. Depinde de timpul fiecărei persoane. Începând cu data de 20 martie 2018 puteți să planificați aceste ore până în data de 20 mai 2018. 


Ce trebuie să fac dacă îmi este solicitat un acord de parteneriat din cadrul școlii pentru furnizarea OREI DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ?

Sunt școli care solicită un asemenea Acord de Parteneriat pentru ORA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ. Când aveți o asemenea solicitare, vă rugăm să contactați echipa ASproAS pentru asistență tehnică.


Pot să obțin un atestat din partea ASproAS pentru participarea la această activitate?

Da. ASproAS vă oferă, în urma solicitării, un atestat prin care să vă fie recunoscută această activitatea. Pentru eliberarea unui atestat, este necesar:

 • să completați Raportul online ce vă va fi trimis de către ASproAS;
 • să trimiteți pe emailul asproas2013@gmail.com o selecție de fotografii de la ORELE DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ furnizate care să vă surprindă activitatea. Fotografiile nu vor fi făcute publice, ci sunt păstrate ca evidență pentru activitate.

Ce date trebuie să includ în Raportul online?

Pe parcursul derulării acestei activități este necesar să vă înregistrați următoarele date pe care apoi să le includeți în Raportul online:

 • școala sau liceul unde ați furnizat ORA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ;
 • clasele la care ați furnizat ORA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ;
 • numărul estimativ de elevi care au participat la ORA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ.

Link-ul pentru Raportul online va fi trimis pe emailul inclus în formularul de înscriere.  

 

VĂ MULȚUMIM PENTRU INTERESUL ACORDAT OREI DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ!


Coordonator activitate

Adriana Sălcianu

Email: asproas2013@gmail.com

Telefon: 0726 95 20 61

Loading

Share Button