Asociatia Britanica a Asistentilor Sociali (BASW), impreuna cu oamenii care beneficiaza de suportul serviciilor sociale, organizeaza un mars de la Birmingham la Liverpool pentru a cere guvernului Regatului Unit sa puna capat politicilor de austeritate.

In 19 aprilie, asistentii sociali, beneficiarii de servicii, personalul de ingrijire si altii vor merge aproape 100 de mile, vizitand, de-a lungul traseului, bancile alimentare si centrele de asistenta sociala amenintate de reducerile de fonduri.

Rory Truell, Secretarul General al Federatiei Internationale a Asistentilor Sociali spune ca, pentru cei care nu cunosc munca asistentului social, protestul in strada a asistentilor sociali poate parea surprinzator. Asistentii sociali, pe langa serviciile specializate pe care le ofera, sunt cei care activeaza comunitatea pentru a raspunde nevoilor celor mai vulnerabili membri si sunt cei care atrag atentia publica asupra riscurilor si a impactului politicilor guvenului.

Rory Truell spune ca marsul asistentilor sociali este doar o modalitate prin care ei tranforma societatea intr-o versiune mai buna a ei.

Asistentii sociali din cadrul Asociatiei Asistentilor Sociali din Romania (ASproAS) sunt alaturi de colegii din UK.

De asemenea, AsproAS indeamna asistentii sociali, membrii ASproAS din UK, sa participe la acest mars.

Cititi articolul in original aici:

https://www.theguardian.com/social-care-network/2017/apr/13/social-workers-protest-march-against-government-austerity

 

Loading

Share Button