Un DREPT al asistentilor sociali din Romania care este incalcat la acest moment

OSCE Office for Democratic Institutions and Human Rights (OSCE/ODIHR) si Venice Commission au lansat in 5 martie 2015 GHIDUL PRIVIND LIBERTATEA DE ASOCIERE.

Scopul ghidului este acela de a oferi consultanta si expertiza cu privire la legiferarea aspectelor privind libertatea de asociere într-un mod care sa fie compatibil cu standardele internationale în domeniul drepturilor omului si cu angajamentele OSCE.

Ghidul reflecta, de asemenea, evolutia bunelor practici si are ca obiectiv cresterea gradului de constientizare a dreptului la LIBERA ASOCIERE. Acest ghid ofera un set de instrumente practice pentru juristii care redacteaza legi, asociatii, membri ai asociatiilor si aparatorii drepturilor omului cu scopul de a sprijini respectarea drepturilor omului.

Acest drept este incalcat in situatia asistentilor sociali din Romania. Ei sunt obligati sa devina membri ai colegiului asistentilor sociali daca doresc sa intre pe piata muncii. Publicarea in registrul asistentilor sociali nu ar trebuie sa duca la inscrierea fortata a asistentilor sociali in colegiu. Asistentii sociali ar trebui sa aiba libertatea sa aleaga daca doresc sau nu sa devina membri ai colegiului si asta nu trebuie sa le afecteze dreptul lor de a intra pe piata muncii.

Ghidul este disponibil pe pagina de web: http://www.osce.org/odihr/132371

Loading

Share Button