ASproAS a primit solicitarea de reprezentare din partea ARMENIEI

Aici vom posta stiri si perspective discutate zilele acestea de catre asistentii sociali aflati in Seul. 

Stai conectat cu lumea asistentei sociale!

Zilele acestea centrul lumii asistentei sociale este in Seul, Coreea de Sud. Aici are loc Adunarea Generala a Asociatiilor Asistentilor Sociali din toata lumea (24-27 iunie 2016), precum și Conferinta Globală în Asistența Socială (27-30 iunie 2016).

Asociatia Asistentilor Sociali AsproAS este reprezentata de catre Ana Radulescu, care detine pozitia de Reprezentant al IFSW Europe pentru Global Human Rights Commission.


stiri

Asistentii sociali pregatesc zilele acestea Agenda Globala in Asistenta Sociala si Dezvoltare 13466150_496854600505493_2051109226601858257_nSociala.

 


Moldova și Polonia au devenit, de astazi, tari membre ale IFSW.

Asistentii sociali din Polonia, prin Jerzy Gilewski, Paweł Maczyński, Sabina Korbiel, Jacek Szwalgin din partea Federatiei Asistentilor Sociali si a Sindicatului Angajatilor din Serviciile Sociale din Polonia (Polish Federation of Social Workers and Social Service Employess Unions) au transmis astazi un email de multumire adresat Cristinei Martins (Presedintele IFSW Europa), lui Rory Truell (Secretarul General IFSW) si Anei Radulescu (Directorul General ASproAS) pentru suport in procesul lor de aderarea la comunitatea internationala a asistentilor sociali. 


ifsw_65938-8

ASproAS a primit solicitarea din partea Armeniei de a o reprezenta în această Adunare Generală a IFSW. 
Așa că avem onoarea de a reprezenta nu doar asistenții sociali dragi mie, din Romania, dar și pe cei din Armenia!


Astazi, in cadrul Adunarii General a IFSW, au fost discutate principiile de lucru pentru asistentii sociali privind rolul in evaluarea cazurilor copiilor aflati in alta tara decat tara de origine

Din cauza practicilor diferite in Europa si in lume, la acest moment asistentii sociali se afla in situatie de risc atunci cand trebuie sa realizeze evaluari pentru copiii care sunt intr-o alta tara decat tara de origine. Atunci cand asistentii sociali trebuie sa urmeze legislatia tarii in care se afla copilul, au dificultati care tin de practicile diferite de evaluare si de diferentele culturale.

Aceasta tema este de interes pentru asistentii sociali in Europa, dar o perspectiva care sa serveasca intereselor comune si care sa ii protejeze pe asistentii sociali trebuie sa considere diferentele de practica si de legislatie in fiecare tara. In Suedia, de exemplu, asistentii sociali trebuie sa realizeze evaluarile copiilor de origine suedeza, chiar si atunci cand acestia se afla in alta tara.

Decizia a fost aceea de a continua pregatirea acestui document comun si sa fie prezentat in Irelanda in 2018. Tarile membre ale IFSW au fost invitate sa contribuie la finalizarea documentului.


mission-vision-values

 

Ana Radulescu: 

Asistentii sociali cauta impreuna modalitati prin care munca lor sa fie recunoscuta la nivelul organizatiilor internationale si prin aceasta sa gaseasca deschiderea necesara pentru a influenta pozitiv dezvoltarea serviciilor sociale pentru persoanele care au nevoie de suport.

Rory Truell, Secretarul General IFSW:

In fiecare zi, asistentii sociali contribuie intr-un mod unic la binele societatii, prin crearea si implementarea de solutii sustenabile impreuna cu cei pe care ii asista. Dar cea mai mare parte din aceasta munca este nerecunoscuta de catre angajatori si de catre multe guverne, care pur si simplu nu inteleg valoarea pe termen lung a unei bunastari sustenabile.

Perspectiva noastra a asistentilor sociali este aceea ca serviciile sociale sunt platforme care ii ajuta pe oameni sa-si inteleaga drepturile modul in care sa-si modeleze mediul in care traiesc pentru a avea o viata mai buna.

 

http://www.theguardian.com/social-care-network/2016/jun/23/social-work-individuals-community-society

Asistentii sociali trebuie sa fie proactivi in sustinerea persoanelor care traiesc in saracie. Rolul asistentului social este acela de a media intre servicii, comunitate si familie pentru a obtine acele resurse si suport care sa permita familiei sau comunitatii sa-si recapete capacitatea de se autoingriji.

In asistenta sociala, evaluarea nu se rezuma la a prezenta problemele cu care se confrunta persoana care solicita suport, ci evaluarea vizeaza problemele in contextul familiei si al comunitatii in care persoana traieste. De aceea, punctul de la care asistentul social incepe sa intervina si sa construiasca este familia si structura comunitatii. Acestea sunt fundamentele pe care trebuie sa fie construit intreg conceptul de protectie sociala.

(http://cdn.ifsw.org/assets/ifsw_103526-6.pdf)

 

Loading

Share Button