EVENIMENT ORGANIZAT DE

ASproAS

in parteneriat cu 

Directia de Dezvoltare si Asistenta Comunitara din cadrul Primariei Arad

Federatia Internationala a Asistentilor Sociali (IFSW)

Asociatia Asistentilor sociali din Austria (OBDS)

Inscrierile la acest seminar vor incepe in 15 februarie 2016

Scopul acestui seminar este de a facilita schimbul de experinta intre asistentii sociali si personalul care furnizeaza servicii de asistenta sociala refugiatilor.

Organizarea seminarului are loc ca urmare a solicitarii primite din partea unor asistentilor sociali si manageri de servicii sociale care funizeaza sau urmeaza sa frunizeze servicii de asistenta sociala unor grupuri mari de refugiati ce urmeaza sa intre in Romania pe sistemul de distributie intre statele UE.

Asistentii sociali si personalul care lucreaza in serviciile sociale din Romania sunt in fata unei provocari: asistenta oferita grupurilor mari de refugiati. Scopul acestui seminar este de a oferi serviciilor de asistenta sociala, publice sau private, posibilitatea sa cunoasca modele si experinte de lucru atat ale colegilor din tara, dar si ale colegilor din tarile de tranzit sau de interventie. Acest seminar va facilita identificarea unor modalitati de a raspunde eficient acestei crize.

Asistentii sociali sunt formati si au competente in sustinerea oamenilor care trec prin schimbari majore in viata lor, dar si in sustinerea comunitatilor care trec prin schimbari majore. Asistentii sociali au experinta practica pentru a identifica si furniza serviciile si suportul de care refugiatii si comunitatile in care ei ajung au nevoie pentru a facilita o comunicare eficienta si a reduce riscurile asociate unui asemenea demers.

Seminarul ce urmeaza sa aiba loc la Arad urmeaza seminarul organizat la Viena in 15 martie 2016. Seminarul de la Arad va include un raport cu concluziile si temele discutate de catre asistentii sociali la Viena pe urmatoarele teme :

  • Crearea unui plan de lucru si o coordonare a informatiilor intre tarile implicate cu scopul de a raspunde mai bine la nevoile refugiatilor in timpul calatoriei, transferului si a integrarii in tarile de azil, dar totodata de a sustine comunitatile in care urmeaza sa fie transferati.

 

  • Dezvoltarea unei strategii axate pe anumite grupuri vulnerabile, cum ar fi copiii neinsotiti si tinerii, persoanelor in varsta, persoanele cu probleme de sanatate si persoanele traficate.

 

  • Stabilirea unor modele de asistenta sociala care sa sprijine refugiatii in situatii specifice in care alte forme de asistenta nu sunt disponibile.

 

  • Utilizarea experientei asistentilor sociali in crearea unui spatiu social in care sa fie considerate nevoile tuturor partilor implicate.

Seminarul organizat la Arad vine in completarea unor sesiuni de pregatire, suport si supervizare pe care ASproAS le ofera in 2016 pentru a sustine serviciile sociale pentru a raspunde adecvat la criza refugiatilor.

Sunt invitati sa participe asistentii sociali si personalul din serviciile sociale care ofera sau urmeaza sa ofere asistenta refugiatilor.

Inscrierile la acest seminar vor incepe in 15 februarie, cand vor fi furnizate informatii suplimentare legate de organizare.

Asteptam sa va intalnim!

Echipa ASproAS

Loading

Share Button