Asistentul social care lucrează în spitale de psihiatrie

În 2020, Centrul de Formare și Evaluare în Asistența Socială (CFCECAS) a organizat o echipă de asistenți sociali care a elaborat procedura de lucru pentru asistentul social angajat în spitalele de psihiatrie sau în unitățile medicale cu responsabilități de intervenție în secțiile de psihiatrie.

Pe lângă procedura de lucru au fost elaborate instrumente de lucru specifice (protocolul de anamenză socială, planul de intervenție și registrul de anamneză și intervenție socială)  

Descarcă procedura de lucru pentru asistentul social care lucrează în spitalele de psihiatrie sau secțiile de psihiatrie.

Implementarea integrală a acestei proceduri poate fi realizată doar de către asistentul social care este angajat cu normă întreagă în spitalele de psihiatrie sau secțiile de psihiatrie.

Pentru asistentul social care lucrează cu normă redusă în spitalele de psihiatrie sau secțiile de psihiatrie trebuie să fie selectate activitățile în acord cu timpul prevăzut în contractul de muncă sau în documentele anexe.

De asemenea, această procedură poate fi aplicată integral sau parțial în funcție de numărul de zile de internare al pacienților și de tratamentul medical administrat.

Procedura trebuie să fie aplicată cu respectarea valorilor profesionale ale asistentului social, respectarea prevederilor juridice privind protecția datelor cu caracter personal și respectarea responsabilităților celorlalți specialiști din cadrul spitalului sau din cadrul altor instituții sau servicii cu care pacientul este sau trebuie să fie în conectat.


Această procedură a for elaborată cu suportul grupului de lucru: Ana Rădulescu, Laura Ghemeci, David (Macarie) Anca Adina, Leseru Paula, Neagu Gabriela, Herbert Paulischin.

Loading

Share Button