Asistentul social care lucrează în penitenciar


Asistenții sociali angajați în penitenciarele din România au un rol important în ghidarea și consilierea persoanelor care au primit pedepse privative de libertate pentru a se adapta la contextul de viață al închisorii, dar și în gestionarea provocărilor sociale, economice și personale care tind să complice semnificativ reintegrarea lor socială după eliberare. 

Unele dintre aceste provocări rezultă din circumstanțele și experiențele personale, altele sunt consecințe directe ale încarcerării sau atitudinea și dispoziția comunității față de persoanele eliberate din penitenciar.


În 2023, ASproAS planifică organizarea de webinarii pentru asistenții sociali care lucrează în penitenciare și colegii lor de echipe. 

Pentru a identifica temele care să fie incluse în webinar, ASproAS invită ASISTENȚII SOCIALI și colegii din echipa de intervenție mutidisciplinară din penitenciare să contribuie la chestionarul de mai jos.

Care este cea mai întâlnită nevoie la care a fost necesar să răspundeți în ultimele 12 luni pentru persoanele care sunt încarcerate:

View Results

Loading ... Loading ...

În 2021, ASproAS și Centrul de Formare și Evaluare în Asistența Socială (CFCECAS) au realizat o evaluare a nevoilor și intereselor de formare a asistenților sociali care lucrează în penitenciare. RAPORTUL ESTE DISPONIBIL LA ACEST LINK.


Loading

Share Button