Pictura: Rotarescu Laura Elena

Presedintele Romaniei a semnat luni, 27 martie, promulgarea unei modificari a legii 217/2003 pentru prevenirea si combaterea violentei in familie.

Modificarea vizeaza art 23 din Legea nr. 217/2003. La acest articol a fost adaugat alineatul nr.4 cu urmatorul cuprins:

„(4) Prin aceeasi hotarare, instanta poate dispune luarea unei masuri de control al respectarii ordinului de protectie si pentru prevenirea incalcarii acestuia, precum:

a) obligarea agresorului de a se prezenta periodic, la un interval de timp stabilit de instanţa potrivit imprejurarilor, la secţia de politie competenta cu supravegherea respectarii ordinului de protectie;

b) obligarea agresorului de a da informatii organului de politie cu privire la noua locuinta, in cazul in care prin ordin s-a dispus evacuarea lui din locuinta familiei.”

Aceste modificari nu rezolva insa problemele legate de interventia politiei pentru protectia victimelor si nu sustin cresterea capacitatii politiei de a urmari respectarea ordinului de protectie. 

Ramane, de asemenea, neacoperita nevoia de servicii de suport pentru victimele violentei in familie. Specialistii din domeniu au solicitat in 2016 suportul statului pentru construirea centrelor de urgenta si a centrelor pentru asistenta agresorilor.

INFO: http://www.presidency.ro/ro/media/comunicate-de-presa/decrete-semnate-de-presedintele-romaniei-domnul-klaus-iohannis1490606801

 

Loading

Share Button