Comitetul Economic și Social European a aprobat în 2017 documentul (NAT/712 – EESC-2017-01144-00-01-AC-TRA (EN) 1/12) privind JUSTIȚIA CLIMATICĂ.
În acord cu acest document, JUSTIȚIA CLIMATICĂ:
încadrează schimbările climatice globale în categoria chestiunilor politice și etice, și nu strict în sfera chestiunilor de mediu.
În mod obișnuit, ea este privită în contextul global al interdependenței spațio-temporale și recunoaște că membrii cei mai vulnerabili și mai săraci ai societății trebuie, deseori, să suporte cel mai puternic impact al schimbărilor climatice.
Lucrul acesta se întâmplă în ciuda faptului că tocmai acele grupuri sunt cel mai puțin responsabile de emisiile care au generat criza climatică.
Mai general spus, în prezentul aviz, justiția climatică ia în considerare necesitatea de a se ține seama, din perspectiva echității, de impactul, adesea disproporționat, al schimbărilor climatice asupra cetățenilor și asupra comunităților, atât în țările în curs de dezvoltare, cât și în cele dezvoltate.
Documentul privind justiția climatică este disponibil în limba română EESC-2017-01144-00-01-AC-TRA-RO
EVENIMENTUL ONLINE organizat în data de 15 martie 2022 de către ASproAS sub egida Federației Internaționale a Asistenților Sociali (IFSW Europe):
Vă invităm să participați la sondajul de opinie organizat de către ASproAS în legătură cu tema Zilei Mondiale a Asistenței Sociale.
Mai multe informații găsiți AICI.
VĂ AȘTEPTĂM ALĂTURI DE NOI!