Asociația Asistenților Sociali din România (ASproAS), partener al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) și membru al Federației Internaționale a Asistenților Sociali (IFSW) asigură componenta de asistență socială în acest efort al României pentru a susține persoanele care se refugiază la noi pentru ajutor.

În acest proces de asistență, comunicarea în limba ucraineană și rusă sunt extrem de importante. Nu poți să susții o persoană în acest context dacă nu înțelege limba folosită de tine.

ASproAS a realizat un parteneriat cu Grupul de traducători și interpreți de limbă ucraineană și rusă, coordonat de lect. dr. Aliona Bivolaru, de la Secția de Ucraineană, Facultatea de Limbi și Literaturi Străne, Universitatea din București.

Colaborarea ne-a permis să vorbim cu persoanele aflate în risc major în Ucraina, să traducem documentele și textele juridice. Așa am putut să vorbim cu copiii din centrele rezidențiale afectate și să oferim informații despre cum să procedeze la intrarea în România.

Grupul de traducători, coordonat de Lect. dr. Aliona Bivolaru, răspunde în regim de urgență la ce avem nevoie. Este o mare calitate să înțelegi urgența atunci când ești în contact cu persoanele aflate în risc și să ai încredere că mesajul tău ajunge la oameni.

MULȚUMIM pentru PROFESIONALISM.

Și credem că este absolut important să mulțumim celor care zilele acestea, muncesc alături de noi.

Loading

Share Button