DGASPC Sibiu – model de actiune care ne inspira: asistenta victimelor violentei in familie

Dupa ce a dezvoltat un serviciu de evaluare si asistenta victimelor violentei in familie, DGASPC a deschis si un adapost pentru acestea.

Adapostul are o echipa multidisciplinara care ofera suport femeilor si mamelor care sunt in situatia sa paraseasca locuinta pentru a se proteja pe ele si pe copiii lor in fata comportamentelor agresive ale partenerului.

Doamna director general al DGASPC Sibiu, Laura Camelia Vilsan a solicitat si primit suportul Consiliului Judetean, reprezentat prin Domnii vicepresedinti Marcel Luca si Wiegand Fleischer pentru a deschide acest adapost. Domniile lor au participat si la seminarul de promovare a centrului.

„Un copil victima a abuzului este, in primul rand, un copil aflat in suferinta si de aceea el trebuie sa beneficieze de sprijin integrat si multidisciplinar. Tin foarte mult la aplicarea principiului unei justitii mai prietenoase pentru copii in materia audierii acestora, prin infiintarea camerelor de audiere, unde politistul, procurorul, judecatorul, psihologul, medicul si managerul de caz sa lucreze impreuna, intr-o singura echipa, sa conduca un singur interviu, evitandu-se astfel, audierile repetate care pot conduce la revictimizarea copilului, cu consecinte negative asupra sanatatii lui psihice. Combaterea abuzurilor de orice natura si a relelor tratamente asupra copiiilor ar trebui considerata prioritate nationala de catre noi toti!

Directorul general al DGASPC Sibiu, Laura Camelia Vilsan

 

“Decizia de a deschide centrul de asistenta a victimelor violentei domestice prin DGASPC Sibiu este un semnal clar dat comunitatii sibiene ca oamenii nu sunt lasati singuri sa faca fata acestei probleme extrem de serioase. Prin Doamna Director, Laura Vilsan, comunitatea si-a asumat responsabilitatea pentru a oferi suportul necesar femeilor, mamelor si copiilor in risc. Este mesajul ca oamenii nu sunt lasati singuri in probleme. Va felicitam si va oferim suportul nostru!”.

Herbert PAULISCHIN – Presedintele Centrului de Formare si Evaluare in Asistenta Sociala (CFCECAS) si Directorul International al Asociatiei Asistentilor Sociali din Austria (OBDS)

 

“Violenta domestica este o problema cu grave consecinte sociale si economice. Persoanele care traiesc in relatii de violenta si abuz in familie nu pot iesi singure din aceasta situatie. Interventia este complexa si necesita o echipa de profesionisti bine pregatita. Asistentii sociali care intervin in cazurile de violenta au nevoie de formare continua si supervizare profesionala; doar asa pot sa asigure cele mai bune strategii de siguranta si asistenta pentru femeile, mamele si copiii victime ale violentei. Centrul deschis de DGASPC Sibiu are potentialul de a deveni un model de buna practica in asistenta victimelor violentei domestice, dar si in modul in care raspunde comunitatea acestei probleme. Felicitari pentru initiativa. Va suntem aproape”.

Ana Radulescu, Directorul General al Asociatiei Asistentilor Sociali din Romania (ASproAS) si expert international in violenta domestica

“Deschiderea Centrului este o etapa de inceput care semnaleaza comunitatii faptul ca DGASPC Sibiu si partenerii implicati abordeaza responsabil fenomenul violentei in familie. Primul pas a fost facut si cred ca, in timp, serviciile de suport pentru victimele violentei in familie femei si/sau copii se vor dezvolta si vor putea oferi un raspuns adecvat fundamentat pe cunoastere, competente si expertiza. Interventia eficienta in cazurile de violenta se face holistic, multidisciplinar si multisistemic si are la baza valori si obiective comune. Le doresc succes celor implicati si ii felicit pentru initiativa in implementarea acestui proiect.”

Lucian Caciamac – Coordonatorul Programului de Formare si Supervizare in domeniul violentei Domestice (CFCECAS)

 

Asociatia Asistentilor Sociali din Romania (ASproAS) isi exprima aprecierea fata de modul in care DGASPC se coreleaza la nevoile comunitatii si de modul in care Doamna director general al DGASPC Sibiu are grija de sibienii care se confrunta cu probleme pe care nu le pot rezolva singur.

 

 

FELICITARI Doamna director general al DGASPC Sibiu, Laura Camelia Vilsan, FELICITARI DGASPC Sibiu!

 

 

 

 

 

SURSE:

http://sibiu100.ro/eveniment/ 94418-servicii-sociale-pentru- victimele-violentei-domestice- din-judetul-sibiu/

 

http://www.agerpres.ro/ comunicate/2017/03/23/ comunicat-de-presa-dgaspc- sibiu-17-47-45

 

http://www.sibiunews.net/articole/21-special/15643-directorul-asociatiei-asistentilor-sociali-din-austria-herbert-paulischin-decizia-de-a-deschide-centrul-de-asistenta-a-victimelor-violentei-domestice-prin-dgaspc-sibiu-este-un-semnal-clar-dat-comunitatii-sibiene-ca-oamenii-nu-sunt-lasati-singuri.html

Loading

Share Button