…si despre asistentii sociali – un reportaj de Ioana Ciurlea, Digi24

Ioana Ciurlea a realizat un reportaj: #ImpreunaRezistam. Voluntari intr-o trauma colectiva in care a suprins munca asistentilor sociali si nevoia de interventie a acestora.

De ce ne-am implicat noi asistentii sociali? Pentru ca in aceste momente familiile au avut nevoie de suport si nu era nimeni acolo care sa le ajute, pentru ca in aceste momente prin care au trecut familiile doar un asistent social poate interveni si pentru ca aceasta este munca pe care o face asistentul social: sa il sustina pe om intr-un moment in care viata lui se schimba sa ii ajute pe oameni sa gaseasca solutii si resurse in momente dificile din viata, si, totodata sa ii ajute sa foloseasca aceste resurse pentru a-si schimba cursul vietii in bine.

Dar cel mai bine a spus-o chiar unul dintre parintii care si-a pierdut copilul in tragedie:

„Astazi am reusit sa ridicam un brad pentru copiii nostri. Un brad cu globulete, cu stele si cu ingeri plutind printre stele. Le multumesc fetelor de la ASproAS, ii multumesc doamnei Ana Radulescu pentru ca au inteles gandul nostru si au stiut sa il transforme in realitate. Aceste fete extraordinare (imi cer scuze stimata doamna, dar tot o fata plina de viata, de energii pozitive, de linisti pentru noi va consider), ne au sprijinit din primele momente. Nu ne au promis nimic, nu au strans nimic in numele nostru, dar au fost mereu in spatele nostru si discret au stiut sa ne faca durerea mai usoara….„ (Eugen Iancu)

MULTUMIM Ioana Ciurea, Digi24 pentru acest reportaj.

 

567b05f8682ccfc227dd78ab

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Special/Reportaj/IMPREUNA+REZISTAM+VOLUNTARI+COLECTIV

 

Screen Shot 2015-12-27 at 19.18.21

Loading

Share Button