De ce și pentru cine a fost introdusă ORA DE ASISTENȚA SOCIALA?

Tu știi care este rolul asistentului social? Descarcă pdf

Tu știi care este rolul asistentului social? DESCHIDE VIDEO

 

ORA de ASISTENȚĂ SOCIALĂ este introdusă anul acesta în școli în data de 20 martie 2018, odată cu Ziua Mondială a Asistenței Sociale și va fi implementată până în 20 mai 2018.

ORA de ASISTENȚĂ SOCIALĂ este o investiție necesară într-o țară care are cea mai mare rată a sărăciei din țările UE, iar peste 49% dintre copii trăiesc în sărăcie. În aceste condiții, România ar trebui să crească investiția, dar și abordarea finanțării serviciilor sociale.

Scopul OREI de ASISTENȚĂ SOCIALĂ este acela de a pregăti elevii să înțeleagă rostul serviciilor sociale și modul în care pot folosi suportul asistentului social pentru a avea la dispoziție mai multe resurse și oportunități în traseul lor profesional și social.

Ana Rădulescu (Director General ASproAS):

este obligația asistenților sociali să pregătească societatea de mâine pentru a răspunde problemelor sociale. În clase avem trei categorii de elevi. Cei care vor avea nevoie de suportul asistenților sociali, cei care vor investi în servicii sociale (prin taxe și alte resurse personale) și cei care vor furniza servicii sociale prin alegerea uneia dintre profesiile care fac parte din echipa de intervenție a serviciilor sociale (asistenți sociali, psihologi, juriști, educatori, manageri, etc).

 

Acestă oră este susținută de către asistenți sociali sau studenți în asistență scială și este oferită în cadrul orelor de dirigenție sau în orele dedicate disciplinelor socio-umane.

Inițiativa aparține ASproAS (Asociație Asistenților Sociali din România – www.asproas.ro) și CFCECAS (Centrului de Formare și Evaluare în Asistența Socială – www.cfcecas.ro).


Asistenții sociali care doresc să furnizeze ORA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ sunt invitați să acceseze link-ul și să se înregistreze pentru a primi GHIDUL cu activități și mesaje cheie care ar trebui transmise pentru a atinge obiectivul urmărit în această activitate.

LINK pentru înscrierea asistenților sociali


Loading

Share Button