ASproAS organizează Adunarea Generală Europeană a Federației Internaționale a Asistenților Sociali (IFSW), București 18-20 mai 2018

ASproAS organizează Adunarea Generală Europeană a Federației Internaționale a Asistenților Sociali (IFSW), București 18-20 mai 2018

VOCEA ASISTENȚILOR SOCIALI DIN EUROPE SE VA AUZI DE LA BUCUREȘTI

Reprezentanții țărilor membre IFSW Europa se întâlnesc anual pentru a discuta aspecte care țin de reprezentarea profesională, de prezența profesiei de asistent social pe agenda globală a asistenței sociale, dar și pentru a găsi modalități de a susține implicarea asistenților sociali în probleme care afectează viața oamenilor.

În 2018, asistenții sociali vor avea pe agenda de discuții implicarea asistenților sociali în conturarea Europei sociale 2030.

Anul acesta sunt așteptate peste 30 de țări la întâlnirea organizată la București. Aceasta este prima întâlnire organizată în România. În anul 2002, Ana Rădulescu a mai organizat o întâlnire în București a IFSW, dar atunci a participat doar Comitetul Executiv al IFSW Europa.  


IFSW a obținut statutul consultativ special în cadrul Consiliul Economic și Social (ECOSOC) al Națiunilor Unite și al Fondului Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF). În plus, IFSW colaborează cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS), Oficiul Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR), Oficiul Înaltului Comisariat al Organizației Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului (OHCHR).


ASproAS este membru în IFSW.

Directorul General ASproAS, Ana Rădulescu este Vicepreședinte European al IFSW, iar intre 2002-2004 a deținut funcția de Secretar European al IFSW. De asemenea, Reprezentantul Internațional al ASproAS, Herbert Paulischin, a deținut funcția de Președinte al IFSW Europa (1998-2002).


Mai multe informații despre IFSW găsiți aici: http://ifsw.org

 

Loading

Share Button