Asistentii sociali in risc de condamnare la inchisoarea atunci cand vor apara drepturile copiilor sau drepturile persoanelor vulnerabile din Romania

Asistentii sociali sunt cei care trebuie sa ia atitudine si sa prezinte public incalcarea drepturilor omului sau a drepturilor copilului atunci cand acest lucru se intampla in spatiul serviciilor publice sau private.

Aici aveti link-ul la valorile si principiile in asistenta sociala:

http://ifsw.org/policies/statement-of-ethical-principles/ 

Noua propunere legislativa pune asistentul social in pozitia de infractor. 

ASproAS nu sustine nici CALOMNIA, nici INSULTA ca modalitate de experimare publica. PROBLEMA IN ACEST CAZ ESTE MODUL IN CARE SUNT DEFINITI CEI DOI TERMENI IN PROPUNERE. Definitia anuleaza libertatea de exprimare, de orice tip! 

ASproAS invita asistentii sociali sa ia atitudine fata de urmatoare texte propuse de senatoarea Cristiana Irina Anghel privind proiectul de lege privind Titlul I. Infractiuni contra persoanei.

Doamna senator propune urmatorul text, pe care noi il dorim respins sau rescris:

„Capitolul X. Infractiuni contra demnitatii

Art. 2271 – Insulta – Atingerea adusa onoarei ori reputatiei unei persoane prin cuvinte, prin gesturi sau prin alte mijloace, ori prin expunere la batjocura, se pedepseste cu inchisoare de la o luna la 2 ani sau cu amenda (….). 

Art. 2272 – Calomnia – Afirmarea ori imputarea in public, prin orice mijloace, a unei fapte determinante privitoare la o persoana, care, daca ar fi adevarata, ar expune acea persoana la o sanctiune penala, administrativa sau disciplinara, ori dispretului public, se pedepseste cu inchisoarea de la 3 luni la 3 ani sau cu amenda (….). 

In acest caz, asistentii sociali vor fi pasibili de inchisoare ori de cate ori vor demasca situatii de incalcare a drepturilor copilului sau drepturile omului din Romania in cadrul serviciilor sociale. Un exemplul este cel al colegului nostru, asistent social, care a castigat premiul OAMENI PENTRU OAMENI pentru cazul Alexandru.

Asistentii sociali sunt invitati sa trimita email pentru retragerea acestei propuneri.

Raoul Dromereschi, asistent social:

PENTRU ALEXANDRU, Haideti sa spunem simplu si clar initiatorului si Parlamentului Romaniei ca nu e firesc sa fim ingropati in tacere. Priviti materialul video. In noua formula a legii, cei care au indraznit sa spuna adevarul devin infractori!

Astazi, in jurul orei 12, va invit sa trimiteti urmatorul mesaj doameni senator Anghel, dar si Camerei Deputatilor:

Pentru respectarea libertatilor oferite de Constitutia Romaniei, dar si pentru a nu afecta munca asistentilor sociali care lucreaza pentru protectia copiilor si a persoanelor vulnerabile, va solicitam retragerea amendamentului propus de doamna senator Cristiana Irina Anghel privind INSULTA SI CALOMNIA.

Emailurile la care sa trimiteti sunt:

infopub@senat.ro

webmaster@cdep.ro

cristiana.anghel@senat.ro

ASISTENTII SOCIALI SUNT INVITATI DE CATRE ASproAS SA REACTIONEZE ACUM!

Loading

Share Button