Astăzi, 31 mai 2018, a avut loc evenimentul cu tema „Abordarea celui de-al treilea obiectiv de dezvoltare durabilă: Asigurarea unei vieți sănătoase și promovarea bunăstării pentru toți la toate vârstele – dialog asupra politicilor”, organizat de către Departamentul Sănătate Publică al Administrației Prezidențiale și Biroul pentru România al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Deschiderea evenimentului a fost realizată de Președintele României, Domnul Klaus Werner Iohannis și de către Doamna Zsuzsanna Jakab, Director Regional, Biroul pentru Europa al OMS.

Asistenții sociali au fost reprezentați de către Ana Rădulescu.

Introducerea asistentului social în discuția privind asistența persoanelor care se confruntă cu probleme medicale este o valoare adăugată necesară.

Este important să avem asistenții sociali din spital prezenți în discuția Agendei 2030.

Asistenții sociali sunt în prima linie de intervenție în cazul persoanelor care trăiesc în sărăcie și excluziune socială, dar și a persoanelor care se confruntă cu probleme medicale ce le afectează viața socială.

În urma întâlnirii, Ana Rădulescu a agreat cu Domnul Dr. Alexandru Rafila, din partea OMS, să avem discuții de clarificare privind modul în care asistentul social, în baza profilului profesional, poate să acopere nevoi legate atât de pacienți, cât și de familia acestora și contextul social în care oamenii trăiesc.

Pentru noi este important să ne asigurăm că facem vizibilă munca noastră și oferim suficiente argumente pentru ca cei care decid să pună la dispoziția oamenilor suportul oferit de către asistentul social.

Modul în care noi reușim, ASTĂZI, să facem vizibilă munca asistentul social care lucrează în unitățile medicale va influența viitorul prezenței asistentul social în acest domeniu.

Discuția este mai largă decât angajarea asistentului social. Este despre modul în care noi, asistenții sociali, reușim să facem vizibilă munca noastră și să influențăm deciziile politice astfel încât ele să fie potrivite pentru oamenii aflați în situații de dificultate. 


Alte postări:

https://cfcecas.ro/2018/05/31/schimbarea-de-paradigma-pentru-agenda-2030-asistenta-medicala-trebuie-sa-fie-insotita-de-asistenta-oferita-de-catre-asistentul-social/

 

http://www.presidency.ro/ro/presedinte/agenda-presedintelui/alocutiunea-presedintelui-romaniei-domnul-klaus-iohannis-din-cadrul-seminarului-abordarea-celui-de-al-treilea-obiectiv-de-dezvoltare-durabila-asigurarea-unei-vieti-sanatoase-si-promovarea-bunastarii-pentru-toti-la-toate-varstele-dialog-asupra-politicilor

 

Loading

Share Button