AICI GASITI MAI MULTE INFORMATII DESPRE CONFERINTA NATIONALA  DE ASISTENTA SOCIALA 

BUCURESTI, 8 – 10 iulie 2016


Ce motive ai avea sa participi la editia a VIII-a a Conferintei Nationale de Asistenta Sociala 2016?

Am revazut feedback-ul primit de la participantii de la editiile anterioare ale conferintei si l-am grupat in sapte motive pentru care ar trebuie sa fiti alaturi de noi in perioada 8-10 iulie 2016 la Bucuresti.

Dar mai intai, va spun motivele pe care le am eu pentru a merge la conferinte sau pentru a organiza conferinte. Personal, intotdeauna ma intorc de la conferinte cu idei, abordari si resurse noi care ma ajuta sa ma reorganizez sau sa ma reinventez. Si mai ales, la conferinte am posibilitatea sa intalnesc fata-in-fata persoane care m-au inspirat si colegi cu experiente diferite. Este o experienta care ma inbogateste si ma ajuta sa fiu resursa pentru ceilalti.

Este motivul pentru care organizez Conferinta Nationala in Asistenta Sociala din Romania. Pentru ca vreau sa le ofer aceeasi oportunitate colegilor mei asistenti sociali si practicieni din serviciile sociale sociale din Romania.

1496519_846057852147413_1505112659609959667_oEste o certitudine pentru mine faptul ca investitia in tine si in cei de langa tine este una dintre cele mai valoroase investitii. Este semnul ca te apreciezi si ii apreciezi pe ceilalti ca fiind valorosi. Un participant la conferinta mi-a spus: am facut foarte bine sa vin la conferinta. Am reintrat in contact cu mine. Nu stiam cat sunt de valoros profesional. Este un sentiment extraordinar. Ma duc sa ii multumesc doamnei director ca m-a trimis aici. 

Cand lucrezi in furnizarea serviciilor sociale, trebuie sa iei o pauza de la activitatea de munca pentru a-ti remodela, transforma si perfectiona cunostintele si competentele.

Care sunt motivele pe care le-am auzit de la participantii din anii trecut?

Conferinta Nationala de Asistenta Sociala:

1. Va ofera oportunitatea formarii continue. Nu conteaza cata experienta ai, fiecare mai are ceva de invatat. Cand lucreazi in servicii de asistenta sociala, fie ca sunt publice sau private, deseori traiesti sentimentul izolarii. Fara sa intram in contact cu perspective diferite, cu experiente diferite, riscam sa pierdem contactul cu modul in care se dezvolta practica in domeniul serviciilor sociale. Componenta de formare pe care o are conferinta ofera posibilitatea de a intra in contact cu practici si experiente care te pot inspira in modul in care lucrezi, te pot ajuta sa gasesti solutii mai bune problemelor cu care te confrunti sau te pot ajuta sa iti cresti eficienta.

2. Va ofera spatiul de a relaționa cu colegii din alte servicii. Conferinta asiguraspatiul in care poti relationa cu colegii din alte servicii. Fiecare persoana care lucreaza in servicii sociale poate deveni o sursa valoroasa privind bunele practici in domeniul asistentei sociale sau a furnizarii serviciilor sociale. Lipsa de contact cu ceilalti va limiteaza resursele si va reduce performanta profesionala.

3. Va ajuta sa va pozitionati profesional. Cand lucrezi in domeniul serviciilor sociale sau in domeniul asistentei sociale, ai posibilitatea sa te dezvolti ca punct de referinta si de resurse pentru ceilalti care lucreaza in domeniu. Daca implementati modele de buna practica, modele in care credeti si pe care doriti sa le impartasiti celorlalti, atunci veti avea o oportunitate valoroasa participand la conferinta. Atelierele de lucru sunt spatii in care va puteti impartasi experienta.  

4. Va ofera posibilitatea sa invatati sau sa auziti despre metode si instrumente de lucru si va puteti clarifica asupra modalitatilor in care le puteti adapta in propriile servicii. Internetul si literatura de specialitate ofera informatii despre metode de lucru, dar este extraordinar sa ai posibilitatea sa discuti modul in care sa folosesti eficient o metoda de lucru si sa poti sa adresezi intrebari despre cum sa le aplici la domeniul tau specific de interventie. O doamna care a participat la o editie anterioara a conferintei mi-a spus: este asa de confortant sa vad ca nu sunt singura care mai are multe de invatat si totodata sa vad ca in unele arii de interventie am cunostinte si competente foarte bune.

5. Va ajuta sa faceti schimbari. Daca vreti sau se impune sa iesiti din zona de confort si sa faceti o schimbare de care aveti nevoie, dar nu gasiti puterea  inca, aveti posibilitatea sa intrati in contact cu ceilalti care au trecut deja prin aceasta experienta. Puteti sa cititi sau sa audiati o prezentare, dar atmosfera conferintei si experimentarea celorlalti ca resursa va ofera confortul necesar pentru a face pasii de catre nou.

6. Va ajuta sa deveniti resursa pentru colegii din serviciile sociale. Este extraordinar sa oferi din cunostintele tale celorlalti. Si mai ales este extraordinar sa devi o resursa pentru ceilalti. O doamna care a participat la conferinta spunea: am venit la conferinta pentru ca am intalnit pe cineva care a participat anul trecut si mi-a spus despre o metoda de care eu nu am auzit si despre cum abordeaza altii probleme cu care eu ma confrunt la mine in serviciu. Si am simtit ca pierd ritmul in care se misca lumea din jurul meu. Si nu vreu sa raman in urma. Este valoros sa oferi ceva din ceea ce ai invatat tu celor care au nevoie. Vino la conferinta sa inveti ceva nou si apoi alege sa oferi din ceea ce ai invatat, pentru ca doar asa vom avea toti posibilitatea sa crestem.

7. Va ajuta sa regasiti bucuria de a lucra in domeniul furnizarii serviciilor sociale. Este motivant sa petreci timp in discutiile din sesiunile de lucru sau in afara salii, la o cafea, sa dezbati cu colegii tai care au iesit din birou sa invete ceva nou. Este motivant sa petreci timp cu colegii tai care vor sa faca pasii necesari pentru a-i inspira pe ceilalti si a-i ajuta sa schimbe lumea din jurul lor si pe ei insisi.

Traim intr-o lume care nu ne permite sa nu tinem ritmul schimbarilor. Orice moment in care ramanem in urma schimbarii ne pune in risc. Ca asistent social sau practician in serviciile sociale, conditia este sa stim cum se misca lumea din jurul nostru. Pentru noi nu este o optiune. Este o cerinta a profesiei si a responsabilitatii profesionale- este necesar sa stim cum se schimba lumea si cum se schimba abordarea problemelor. Pentru ca noi suntem cei care trebuie sa ii ajutam si sa ii sustinem pe ceilalti.

11212159_846057682147430_1449066794778446997_o


Asa ca va asteptam sa participati la conferinta. Vino sa iei pulsul asistentei sociale in Romania!

MAI MULTE INFORMATII DESPRE INSCRIERE!

 

 

 

 

 

 

 

Loading

Share Button