Pe 21 martei 2017 fost serbata Ziua Mondiala a Asistentei Sociale. In 21 martie, precum si inainte sau dupa aceasta data, asistentii sociali si serviciile sociale au organizat evenimente de promovare a profesiei de asistent social si a rolului serviciilor sociale in comunitate.

Tema de anul aceasta, ce va continua si in 2018, a fost: promovarea sustenabilitatii dezvoltarii comunitatii si a mediului. De aceea, ASproAS a creat o campanie prin care a incurajat asistentii sociali si serviciile sociale sa organizeze activitati si evenimente in comunitati.

21 martie 2017 a fost o zi in care am aratat care este rostul nostru la dezvoltarea sociala si economica, dar in care am si atras atentia asupra nevoii de investitie in serviciile sociale, asupra nevoii de facilitare a angajarii si implicarii adecvate a asistentilor sociali in dezvoltarea sustenabila a comunitatilor si asupra nevoii de finantare inteligenta a asistentei sociale.

ASproAS MULTUMESTE TUTUROR ASISTENTILOR SOCIALI CARE S-AU IMPLICAT PENTRU A PROMOVA PROFESIA DE ASISTENT SOCIAL SI SERVICIILE SOCIALE!

Pe langa persoanele mentionate la fiecare eveniment, o serie de asistenti sociali si studenti in asistenta sociala au fost implicati. VA MULTUMIM TUTUROR!

MULTUMIM echipei de studenti in asistenta sociala care au sustinut evenimentele. Si multumim echipelor ASproAS si CFCECAS.

Ana Radulescu – Director General ASproAS

Herbert PAULISCHIN – Presedinte CFCECAS

 

ACTIVITATI SI EVENIMENTE


INFORMAREA MEMBRILOR PARLAMENTULUI 

ASproAS si CFCECAS, prin Doamna Ana Radulescu, Domnul Herbert Paulischin si Doamna Adriana Pantelimon, au participat la o intalnire de pregatire a informarii membrilor Parlamentului asupra Zilei Mondiale a Asistentei Sociale si a rolului asistentului social. La intalnire au participat Doamna Deputat Mara Calista si Domnul Consilier Antonio Andrusceac.

De Ziua Mondiala a Asistentei Sociale membrii Parlamentului Romaniei au primit informatii despre insemnatatea zilei si rolul asistentilor si a serviciilor sociale la viata comunitatii si la dezvoltarea sociala si economica.  

Fotografia este de la intalnirea de pregatire la Palatul Parlamentului

De la stanga la dreapta: Herbert Paulischin, Deputat Mara Calista, Ana Radulescu, Adriana Pantelimon, Consilier Antonio Andrusceac


BIBLIOTECA VIE IN ASISTENTA SOCIALA – evenimente

Biblioteca Vie in Asistenta Sociala este o metoda de promovare lansata de ASproAS si CFCECAS (www.cfcecas.ro) in Romania pentru a promova profesia de asistent social contributia asistentilor sociali la viata sociala si economica a Romaniei.

Anul acesta, Biblioteca Vie in Asistenta Sociala a fost organizata ca eveniment la Bucuresti (Parteneriat ASproAS / CFCECAS) si Arad (Parteneriat Universitatea Aurel Vlaicu/ ASproAS si alti parteneri locali).

Anul acesta Biblioteca Vie in Asistenta Sociala este preluata de colegii asistenti sociali din Italia. Evenimentul este organizat pe data de 28 martie 2017.  

   

Fotografiile sunt de la Bblioteca Vie in Asistenta Sociala, Bucuresti 

Felicitări Adela Setet. FelicitAri Adriana Pantelimon, studentilor in asistenta sociala si echipei ASproAS si CFCECAS!

Fotografiile sunt de la Bblioteca Vie in Asistenta Sociala, Arad (Universitatea Aurel Vlaicu/ ASproAS si alti parteneri locali)

Felicitari Laura Andres si Alina Breaz pentru organizare!


BIBLIOTECA VIE IN ASISTENTA SOCIALA -online

ASproAS a continuat publicarea online a Bibliotecii Vii in asistenta Sociala. Cu ocazia Zilei Mondiale a Asistentei Sociale doua CARTI au fost publicate:

Tamara Vasinc – un asistent social cu experienta in sustinerea oamenilor care trec prin dezastre

Erika Keller – un asistent social cu experienta in servicii de asistenta a persoanelor varstnice

Biblioteca Vie in Asistenta Sociala in versiune completa o gasiti AICI! 


ORA de ASISTENTA SOCIALA

Anul acesta ASproAS, in parteneriat cu CFCECAS (www.cfcecas.ro), a introdus ORA DE ASISTENTA SOCIALA. Aceasta activitate a fost implementata de ASproAS inca din 2015 in cadrul programului de Internship. Anul acesta mai multi asistenti sociali din Bucuresti, Covasna, Craiova, Suceava, Brasov, Timisoara, Baia Mare, Cluj si Piatra Neamt au organizat ORA DE ASISTENTA SOCIALA!  Felicitari: Clementina TrofinTeodora DobreMirela Daniela SchiporTudor GabrielaMaria SzaboEszteró EmeseMara Pacurar,  Razvan Ioan Lucaci.

Succesul OREI DE ASISTENTA SOCIALA a facut ca Asociatia Asistentilor Sociali din Romania sa extinda aceasta activitate cu ocazia Zilei Mondiale a Asistentei Sociale din 2018, dar si ca activitate ce va fi derulata in cadrul programului de Internship Tineri ASproAS in luna mai. ASproAS impreuna cu CFCECAS va oferi pregatire si suport pentru asistentii sociali pentru a organiza si derula ORA DE ASISTENTA SOCIALA in scoli si licee!

      

 


PORTI DESCHISE

Mai multe servicii din tara au organizat Porti Deschise pentru a prezenta munca pe care o fac in interesul comunitatii celor care le-a trecut pragul: elevi, studenti in asistenta sociala, consilieri locali si colegi din alte servicii.

Dintre activitati mentionam pe cele organizate la Oradea, Arad, Brasov.

Fotografiile sunt de la evenimentele organizate la Brasov, Centrul pentru Persoane Vârstnice, Departamentul Servicii Sociale, Primaria Brasov (Parteneriat ASproAS SI DSS Brasov)

Felicitari asistentilor sociali si Dnei Director General Mariana Topoliceanu  


DEZBATERI

ASproAS, in parteneriat cu Institutul pentru Politici Publice si Administrative (IPSA), a organizat o dezbatere cu reprezentantii ministerelor si jurnalisti. Evenimentul a avut ca centru de discutie investitia inteligenta in asistenta sociala.

 

Fotografiile sunt de la evenimentele organizate la Bucuresti la evenimentul: investitia inteligenta in asistenta sociala

Multumim reprezentantilor IPSA: Sebastian Oprescu, Alina Anghilina si Cristina Serban Iliescu 


ACTIUNI IN STRADA

Anul acesta au fost organizate actiuni creative de promovare a asistentei sociale in strada. Salutam actiunile realitate de catre colegii din Tragul Mures, Timisoara si Bucuresti.

 

  

Fotografiile sunt de la evenimentele organizate la Targul Mures si Timisoara

Felicitări asistentilor sociali pentru implicare, cu o multumires speciala pentru: Imola Jakab-Lukács, Eszteró Emese, Angela Ciupa-Rad


PREZENTARI SI INFORMARI

  

Fotografiile sunt de la evenimentele organizate la Moveni de catre Serviciul Public de Asistenta Sociala si evenimentele organizate la Centrul de Zi Nadlac

FELICITARI Dobre Mihaela!

FELICITARI Iaros Rudy!


ACTIVITATI DE PROMOVARE INTERNATIONALA

ASproAS a fost partener in promovarea inetrnationala a Zilei Mondiale a Asistentei Sociale. ASproAS a contribuit la crearea si promovarea logo-ului Zilei Mondiale a Asistentei Sociale 2017. Persoanele din reteaua de socializare Facebook au avut posibilitatea sa incarce logo-ul la poza de profil si sa promoveze in acest fel acest eveniment.

Multumim Vlad Cornea pentru grafica


ACTIVITATI CULTURALE

Pe langa evenimentele de promovare organizate de catre asistentii sociali si serviciile sociale, au fost organizate evenimente pe care persoanele care beneficiaza de servicii sociale le-au dedicat celor care le ofera suport: asistentilor sociali si personalului serviciilor sociale.

Un asemenea eveniment extraordinar a avut loc la Centrul pentru Persoane Varstnice din cadrul Directiei de Servicii Sociale, Brasov. Beneficiarii serviciilor, impreuna cu asistentii sociali si Directorul DSS, Dna Director General Mariana Topoliceanu au organizat un eveniment cultutal. Un mesaj emotionant a fost transmis de catre beneficiarii centrului: MULTUMESC CA EXISTAȚI PENTRU NOI! STIM CA NU VA ESTE USOR!

 

Fotografiile sunt de la evenimentele organizate la Brasov, Centrul pentru Persoane Vârstnice, Departamentul Servicii Sociale, Primaria Brasov

Felicitari asistentilor sociali si Dnei Director General Mariana Topoliceanu  


ECOURI

Biblioteca Vie in Asistenta Sociala organizata in Romania a inspirat si alti asistenti sociali. Un asemenea eveniment va avea loc in 28 martie 2017 la Roma, Italia.

FELICITARI Casina Ursu pentru efortul depus in organizarea acestui eveniment!

 


MONITORIZAREA PRESEI

Ziua Mondiala a Asistentei Sociale a fost prezenta in presa cu acoperire nationala si locala. Va prezentam mai jos cateva exemple.

Reportaje de la evenimente au fost realizate de catre DIGI24 si Realitatea si RADIOROMANIA.

O radiografie a intregului eveniment a fost realizata de Domnul Emanuel Adin Salagean si a fost publicata la Speranta TV. Inregistrarea va fi disponibila curand.

BRASOVTV

http://www.brasovtv.com/index.php/10-social/3099-oaspeti-la-caminul-de-batrani

INARAD.TV

http://inarad.tv/biblioteca-vie-ziua-mondiala-a-asistentei-sociale-la-uav-arad/

Dintre publicatiile online, mentionam:

CAPITAL.RO

http://www.capital.ro/radulescu-asproas-trebuie-regandit-modul-sunt-angajati-asisten.html

ADEVARUL.RO

http://adevarul.ro/locale/brasov/ziua-mondiala-asistentei-sociale-eveniment-special-caminul-persoane-varstnice-noua-1_58cb8b985ab6550cb868acf6/index.html

DCNEWS.RO

https://www.dcnews.ro/saracie-grava-in-peste-500-de-comune_536632.htm

INARAD.TV

http://inarad.tv/biblioteca-vie-ziua-mondiala-a-asistentei-sociale-la-uav-arad/

ARQ.RO

http://www.arq.ro/zilele-asistentei-sociale-gazduite-de-universitatea-aurel-vlaicu-arad-biblioteca-vie/13182

GHIDULARADEAN.RO

http://www.ghidularadean.ro/stire/19324/“biblioteca_vie”_–_ziua_mondiala_a_asistentei_sociale__la_uav.html

Zilele Asistenţei Sociale au fost găzduite de Universitatea Aurel Vlaicu Arad: ”Biblioteca Vie”

INFOBRASOV

Căminul din Noua – model de asistenţă socială

IMAGINI DIN

Loading

Share Button