Ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Dragoș Pislaru, Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, si Ministrul Educației Nationale si Cercetarii Stiintifice, Mircea Dumitru, au semnat Protocolul cadru de colaborare in vederea implementarii unei abordari integrate a serviciilor comunitare necesare prevenirii excluziunii sociale si combaterii saraciei. 

Ordinul stabilește ca asistentul social, asistentul medical comunitar/mediatorul sanitar, consilierul acolar/mediatorul scolar si consilierul de ocupare sa intervina impreuna pentru sprijinirea persoanelor sarace din fiecare comunitate.

Asistentul social care lucreaza in serviciul public de asistenta sociala din comunitate primeste o recunoastere a muncii pe care o face, dar si suport pentru combaterea saraciei. 

Ana Radulescu:

Aceasta este o reusita extraordinara pentru susținerea persoanelor care traiesc in saracie, dar si pentru cresterea suportului oferit asistentilor sociali, asistentilor medicali comunitari, consilierilor scolari si consilierilor de ocupare in interventia lor comuna. Totodata acordul clarifica rolul asistentului social in interventie. 
Acesta este un prim pas dintr-un drum lung! Dar acest prim pas este extrem de valoros spre ceea ce ne dorim: sa nu mai avem copii care sufera de foame in Romania. 

 

Comunitatul de presa publicat de catre ministerul muncii

 

Loading

Share Button