Astazi, de Ziua Internationala pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale, Ana Radulescu și Adriana Pantelimon au fost invitate pentru a participa la o dezbatere la care a fost prezent Presedintele Romaniei Klaus Iohannis.

Ce se intampla si care este rezilienta noastra in cazul unui cutremur in Bucuresti? Sau in inundatiile care se pot produce in tara? Suntem pregatiti sa raspundem? Avem si putem avea incredere in raspunsul pe care Romania il poate oferi acum pentru reducerea riscurilor si a pierderilor, dar si de accesare a resurselor? In cat timp este rezonabil sa se intervina? Cine trebuie sa intervina?

Sunt intrebarile care au fost considerate in evenimentul dedicat Zilei Internationale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale.

Presedintele Romaniei Klaus Iohannis a spus ca suntem tara in care totul ne ia prin surprindere. Pana si iarna ne ia prin surprindere. 

Suntem oare capabili sa depasim acest stadiu de surprindere? Avem nevoie de proceduri clare. Educatia si solidaritatea reprezinta cheia interventiei.

Presedintele Klaus Iohanis a răspuns ASproAS ca Romania are nevoie de asistenti sociali pentru actiunea de dupa actiune in cazul dezastrelor naturale. screen-shot-2016-10-13-at-19-47-47

 

Loading

Share Button