Ora de asistenta sociala organizata in licee in semestrul al II-lea al anului scolar 2016-2017

Poza: Clementina Trofin, Ora de asistenta sociala, Sfantu Gheorghe, Covasna

ASproAS a negociat cu liceele ultimul pachet pentru ORA DE ASISTENTA SOCIALA pentru perioada mai-iunie 2017. Acesta este ultima serie de ore derulate in anul scolar 2016-2017.

Echipa ASproAS, Adela ȘETET și Adriana SALCIANU, au finalizat sesiunile de pregatire a Tinerilor ASproAS care vor funiza aceste ORE DE ASISTENTA SOCIALA!

Uram succes celor 16 Tineri ASproAS, studenti in asistenta sociala, care vor derula aceste ore!


Obiectivul OREI DE ASISTENTA SOCIALA este de a informa elevii despre munca pe care o fac asistentii sociali, despre serviciile de asistenta sociala si mai ales de a informa asupra situatiilor in care un elev poate apela la suportul unui asistent social.

In cadrul OREI DE ASISTENTA SOCIALA sunt folosite metode de educatie non-formala.  


Ana Radulescu, Directorul General al Asociatia Asistentilor Sociali din Romania:

Societatea de astazi ii pune pe copii sau adolescenti in multe situatii de dificultate sau de risc. Este absolut necesar ca elevii sa afle unde il pot gasi pe asistentul social si care sunt situatiile in care asistentul social poate sa le ofere suport. Pentru copii sau adolescenti, prezenta unui asistent social intr-un moment dificil din viata lor, poate face diferenta. Ei trebuie sa stie cum anume poate sa intervina asistentul social sa ii protejeze sau sa le deschida oportunitati pentru viitor. Ei trebuie sa stie ca orice om care trece prin probleme pe care nu le poate gestiona, poate apela la asistentul social pentru a gasi resursele necesare sau suportul necesar. Este un concept creat de ASproAS impreuna cu CFCECAS (www.cfcecas.ro).  


Loading

Share Button