Pe 17 martie 2020

când sărbătorim

ZIUA MONDIALĂ A ASISTENȚEI SOCIALE 2020

dăm startul OREI de ASISTENȚĂ SOCIALĂ 

în școlile și liceele din România


FORMULAR DE ÎNSCRIERE PENTRU ORA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ

FORMULAR PENTRU RAPORTAREA ACTIVITĂȚII 


În 2020, 17 martie – 17 mai, ASproAS (www.asproas.ro) împreună cu CFCECAS (www.cfcecas.ro) organizează ORA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ în școli și licee.

AICI PUTEȚI ACCESA RAPORTUL PENTRU ORA de ASISTENȚĂ SOCIALĂ 2019


De ce este necesară ORA de ASISTENȚĂ SOCIALĂ?

Contextele sociale în care trăiesc copiii și adolescenții sunt adesea generatoare de riscuri. Este necesar ca elevii să știe care sunt problemele pentru care pot solicita suportul unui asistent social, să înțeleagă ce tip de suport pot primi și unde sunt localizate serviciile sociale. 

Investiția în pregătirea copiilor și a tinerilor este o investiție în viitor!

Este responsabilitatea asistenților sociali să pregătească societatea de mâine pentru a răspunde problemelor sociale. În clase avem trei categorii de elevi. Cei care vor avea nevoie de suportul asistenților sociali, cei care vor investi în servicii sociale (prin taxe și alte resurse personale) și cei care vor furniza servicii sociale prin alegerea orcărei profesii care este acum parte din echipa de intervenție a serviciilor sociale (asistenți sociali, psihologi, juriști, educatori, manageri, etc).

 


Care este perioada în care poate fi furnizată ORA de ASISTENȚĂ SOCIALĂ în școli și licee?

Oricând, în perioada 17 martie – 17 mai 2020.

ORA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ poate fi furnizată în cadrul orei de dirigenție sau a orelor de psihologie, sociologie sau științe sociale.


Cine finanțează acest proiect?

Proiectul este implementat de către asistenții sociali care desfășoară această activitate în mod voluntar. Finanțarea materialelor este realizată de către ASproAS din Fondul de 3,5%.

Declaratia_230_ASproAS_2019 cu dată de depunere martie 2020

Până la data de 15 martie 2020 puteți să direcționați 3,5% către ASproAS. Noi investim aceste resurse în pregătirea elevilor și a tinerilor pentru a cunoaște și utiliza suportul serviciilor sociale și a asistentului social.


Care sunt pașii pe care îi pot urma asistenții sociali pentru a face parte din programul ORA de ASISTENȚĂ SOCIALĂ?

Pentru a furniza ORA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ este necesar :

1. Să vă înscrieți pentru a beneficia de asistență și materiale, dar și pentru a include datele în raportul OREI DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ;

FORMULAR DE ÎNSCRIERE PENTRU ORA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ

2.  Să contactați o școală sau un liceu pentru a discuta posibilitatea furnizării  OREI DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ și pentru prezentarea obiectivelor acestui program;

3. Să stabiliți programul împreună cu profesorul care se oferă să includă ORA de ASISTENȚĂ SOCIALĂ;

4. Să solicitați suport din partea ASproAS, atunci când este necesar pentru a pregăti conținutul OREI DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ;

5. La finalul activității să completați formularul pentru pregătirea raportului final. În baza acestui raport, ASproAS vă va elibera atestatul de participare la programul ORA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ.

FORMULAR PENTRU RAPORTAREA ACTIVITĂȚII 

 


ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Trebuie să lucrez pe post de asistent social pentru a furniza ORA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ?

ASproAS și CFCECAS invită asistenții sociali, care lucrează sau nu în acest domeniu, să se implice în furnizarea OREI DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ.

Pentru furnizarea OREI DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ este necesar să aveți experiență practică în furnizarea serviciilor sociale. Aceasta este o condiție pentru a putea aduce elevilor exemple concrete despre modul în care intervine asistentul social și să cunoască suportul concret oferit de către serviciile sociale.

Experiența poate fi câștigată în urma activităților de muncă sau în urma unor programe de voluntariat sau Internship.

La câte clase trebuie să furnizez ORA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ?

Nu există un număr maxim sau minim de ore la care să furnizați ORA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ. Depinde de timpul fiecărei persoane.

Ce trebuie să fac dacă îmi este solicitat un acord de parteneriat din cadrul școlii pentru furnizarea OREI DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ?

Sunt școli care solicită un asemenea Acord de Parteneriat pentru ORA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ. Când aveți o asemenea solicitare, vă rugăm să contactați echipa ASproAS pentru asistență tehnică.

Pot să obțin un atestat din partea ASproAS pentru participarea la această activitate?

ASproAS vă oferă un un atestat (în acord cu prevederile legale) prin care să vă fie recunoscută această activitatea.

Ce date trebuie să includ în Raportul online după finalizarea activității?

Pe parcursul derulării acestei activități este necesar să vă înregistrați următoarele date pe care apoi să le includeți în Raportul online:

  • școala sau liceul unde ați furnizat ORA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ;
  • clasele la care ați furnizat ORA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ;
  • numărul estimativ de elevi care au participat la ORA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ.

FORMULAR PENTRU RAPORTAREA ACTIVITĂȚII 


VĂ MULȚUMIM PENTRU INTERESUL ACORDAT OREI de ASISTENȚĂ SOCIALĂ ȘI VĂ STĂM LA DISPOZIȚIE!

Email: asproas2013@gmail.com

 

 

Loading

Share Button