10 decembrie 2017 – Ziua Internațională a Drepturilor Omului!
Asistenții sociali pledează și lucrează pentru a dezvolta un sistem de asistență socială transformativă și sustenabilă pentru oamenii care sunt în situații vulnerabile. Asistența socială trebuie să producă schimbări sustenabile în viața omenilor, nu să îi vulnerabilizeze. Să se orienteze spre o abordare integrată a nevoilor și a suportului oferit.
Asta impune profesionalizarea serviciilor prin angajarea și formarea continuă a asistenților sociali, dezvoltarea unor proceduri eficiente de lucru, utilizarea unor metode moderne de intervenție și strategii de intervenție.
Dreptul la o asistență socială care să ajute oamenii să rămână rezilienți în fața riscurilor sociale este unul dintre drepturile omului.
(Ana Rădulescu, Director General ASproAS)
Asociatia ASproAS a fost infiintata in 2013 de catre asistentii sociali din Romania pentru a sustine profesia de asistent social, pentru a creste calitatea serviciilor oferite de catre asistentii sociali si pentru a crea servicii inovative oferite in asistenta sociala din Romania.
ASproAS isi propune sa dezvolte si sa promoveze profesia de asistent social, sa ofere suport si acces asistentilor sociali la programe de pregatire profesionala de calitate, sa sustina participarea asistentilor sociali la dezvoltarea unor servicii de asistenta sociala calitativa si sa activeze asistentii sociali pentru promovarea valorilor si principiilor etice profesionale.
Asistentii sociali din Romania au nevoie sa-si faca auzita vocea in beneficiul promovarii calitatii in munca profesionala si protectiei adecvate a persoanelor care au nevoie de suport pentru a depasi starea de vulnerabilitate.
Începând cu 2014, ASproAS a obținut calitatea de membru al Federației Internaționale a Asistenților Sociali (IFSW- www.ifsw.org)