UN PROIECT DE INFORMARE SI CONSTIENTIZARE DERULAT DE CATRE ASISTENTII SOCIALI PENTRU A ATRAGE ATENTIA ASUPRA NEVOII DE DEZVOLTARE A SERVICIILOR SOCIALE

8 martie 2016, Parcul Cismigiu Bucuresti

[wppa type=”slideonlyf” album=”12″ align=”center”]Any comment[/wppa]

Pentru noi, asistenții sociali, crearea si furnizarea serviciilor de suport ține de DEMINITATE SOCIALĂ. Herbert Paulischin spunea că o societate demnă este o societate care este capabilă să aibă grijă de cei mai vulnerabili membri ai săi, care nu se pot ajuta singuri.

ASISTENȚII SOCIALI DESCHID ȘI PAVEAZĂ DRUMUL SPRE SCHIMBARE. Este rolul nostru, al asistenților sociali să creștem nivelul de conștientizare asupra acestei nevoi urgente de servicii de suport și să încurajăm femeile să solicite un asemenea serviciu pentru a diminua consecințele violenței asupra lor și asupra copiilor lor. Noi, asistenții sociali, suntem pregătiți să oferim, prin intermediul CFCECAS (www.cfcecas.ro), formare și supervizare pentru personalul ce urmează să fie angajat în aceste servicii.

MULTUMIM asistenților sociali, studenților în asistență socială și tuturor care au participat la acest eveniment. MULȚUMIM ECHIPEI DE ORGANIZARE, Teodora Petre, Adela SetetAdriana ElenaRaoul Dromereschi și echipei de studenti în asistență socială.

Foto by Vlad Crihan, Main Photographer at Vlad Crihan Fotograf. MULȚUMIM MULT PENTRU TOT EFORTUL SI PENTRU CALITATEA EXCEPTIONALA A FOTOGRAFIILOR.
Aveți toată aprecierea noastră pentru efortul depus!

Ana RADULESCU
DIRECTOR GENERAL ASproAS


Ziua de 8 martie nu este legata de flori si cadouri, ci de constientizarea conditiei femeii. 

De aceea, ASISTENTII SOCIALI ASproAS atrag atentia asupra situatiei ingrijoratoare a femeilor din Romania si asupra necesitatii dezvoltarii urgente a serviciilor de suport pentru victimele violentei in familie.

CAND O FEMEIE ESTE VICTIMA A VIOLENTEI IN FAMILIE SI COPIII ACESTEIA SUNT VICTIME! 

Potrivit Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, in perioada 2004-2011 au fost inregistrate 82.000 de cazuri de violenta asupra femeii si 800 de cazuri de deces din cauza violentei. Acestea sutn doar cazurile raportate. Estimarea este ca doar 1% dintre cazurile de violenta in familie sunt inregistrate.


Agentia pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene (FRA) arata in 2014 ca 24% dintre femeile din Romania au fost supuse unei forme de violenta fizica sau sexuala de catre un adult inainte de varsta de 15 ani.


Nici pe partea de informare situatia din Romania nu este mai buna. 74% dintre femeile victime nu cunosteau niciun serviciu de suport specializat, doar 47% dintre femei stiu de existenta unei legi care protejeaza femeile impotriva violentei domestice, iar 61% din populație considera ca violenta in familie este o chestiune privata.


La nivel de servicii de suport, în 2013 existau 15 centre de suport pentru femeile victime ale violentei si 2 centre pentru agresori.

De aceea, ASISTENTII SOCIALI au ales sa sarbatoreasca Ziua Internationala a Femeii printr-o actiune de informare si constientizare. Actiunea vizeaza atat populatia, dar si pe cei care decid la nivel de dezvoltare si finantare a serviciilor de suport pentru victimele violentei in familie.

12025695_1743760992521202_1678665983_oAsistentii sociali atrag atenția asupra:
– nevoii de servicii de suport pentru victimele violenței, dar și pentru agresori; administratiile locale ar trebuis a urgenteze dezvoltarea serviciilor pentru suportul victimelor violentei in familie. Legea 25/2012 mentioneaza obligativitatea autoritatilor locale de a dezvolta servicii de asistenta a victimelor violentei in familie.
– nevoii de formare a personalului din serviciile sociale (asistenți sociali, psihologi, juristi) In domeniul violentei in familie. CFCECAS (www.cfcecas.ro) a pregatiti pentru 2015 un pachet de cursuri si programe de supervizare pentru personalul care ar trebui sa preia responsabilitati in domeniul asistentei vitimelor violentei in familie.

12842649_1743760999187868_232986936_o
Asistenții sociali va invita sa va alaturati acțiunii de promovare si informare asupra nevoii de dezvoltare a serviciilor de asistenta a victimelor violentei in familie!


Acesta este un proiect derulat in parteneriat cu CFCECAS (www.cfcecas.ro) si ACTION FOR CHANGE!

 

Loading

Share Button