Asistenții sociali ASproAS au creat un proiect de inovare și investiție în dezvoltarea sustenabilă a copiilor din mediul rural.

 

Investiția în copii este o investiție în viitorul nostru!

În cadrul acestui proiect, ASproAS crează parteneriate, publice și private, prin care oferă copiilor oportunitatea de dezvoltare a competențelor și cunoștințelor necesare pentru un drum sustenabil în viață, oferă spațiul pentru creație și pentru lărgirea universului gândirii și a aspirațiilor, dar și modalitatea de creare a unei biografii sociale; și mai ales oferă cadrul necesar copiilor pentru a se pune în valoare în comunitate.

Evenimentele organizate în cadrul acestui proiect se bazează pe contribuția și participarea comunității!

Fotografia – un mod de valorizare a copiilor!

Din proiectul de inovare și investiție sustenabilă în dezvoltarea copiilor din mediul rural face parte și colaborarea cu Asociația Împreună Creștem Valori (http://www.crestemvalori.org). ASproAS a răspuns pozitiv invitației Asociației Împreună Creștem Valori, prin Iulia BĂNCILĂ, pentru a crea împreună Un Crăciun altfel pentru copiii din Plătărești.

Fotografia oferă cu adevărat posibilitatea de afirmare creativă a copiilor, dar și de valorizare a lor în comunitate! Mai mult, fotografia îi ajută pe copii să-și păstreze amintirile și să-și creeze o istorie de viață care să-i inspire.

Evenimentul Un Crăciun altfel s-a derulat pe parcursul a trei zile (9, 10 și 17 decembrie 2017). Micii fotografi pregătiți s-au oferit să facă fotografii copiilor, părinților și bunicilor. Fotografiile au fost oferite cadou într-o expoziție ce a avut loc în comunitate în data de 17 decembrie 2017

 

Vlad Crihan – Fotograf profesionist – a asigurat formarea micilor fotografi

 

Succesul evenimentului a fost asigurat de către Vlad Crihan – fotograf profesionist și formator de excepție. Vlad s-a oferit să formeze micii fotografi din Plătărești. El le-a oferit copiilor nu doar tehnica, dar le-a transmis și iubirea de fotografie și prin ea, iubirea de natură și de oameni.

 

Implicarea comunității!

Evenimentul a avut suportul Primăriei și a unor cadre didactice dedicate din cadrul Școlii din Plătărești. Dar mai important este că a avut suportul părinților.

 

Fotografia îmbinată cu pictura

Adriana Sălcianu și Mădălina Manea au oferit face-painting și le-au oferit copiilor posibilitatea să experimenteze lumea de vis a poveștilor. Arta a devenit o formă de comunicare facilă pentru copii.

Fotografia și pictura, dar mai ales schimbarea rolurilor sociale ale copiilor au rupt orice diferență dintre ei.

De ce Un Crăciun altfel?

Asistenții sociali cresc valori și competențe care să le fie utile copiilor pe termen lung. Să le asigure baza pe care să construiască. De Crăciun este valoros să oferi. Iar copiii au fost pentru prima dată în situația în care au oferit fotografii realizate prin priceperea lor și au arătat că sunt valoroși.

Oamenii din comunitate și colegii lor i-au răsplătit cu mulțumiri, iar Asociația Împreună Creștem Valori i-a răspătit cu aparate digitale de fotografiat cu care să-și continue această activitate.

 

Mulțumim echipei ASproAS & Împreună Creștem Valori

O echipă de oameni frumoși din partea ASproAS & Împreună Creștem Valori s-au implicat pentru ca acest eveniment să fie posibil.

Mulțumim echipei ASproAS & Împreună Creștem Valori, precum și părinților și profesorilor din Plătărești!

ARHIVA DE FOTOGRAFII!

Loading

Share Button