Pentru ca bugetele se voteaza in martie-aprilie, iar serviciile de care persoanele fara adapost au nevoie apar in noiembrie-decembrie, odata cu aparitia inghetului, cele mai multe servicii publice de asistenta sociala ajung sa nu aiba resursele necesare pentru a face acest lucru. Asta, chiar daca autoritatile publice locale au obligatia de a infiinta centre de urgenta si de a asigura serviciile necesare pentru persoanele fara adapost pe perioada iernii.

In cazul pregatirii serviciilor pentru persoanele care traiesc in strada se potriveste zicala din batrani: vara omul isi face sanie si iarna isi face caruta.

DDAC Arad este un model de buna practica in acest sens. Saptamana aceasta DDAC Arad, condusa de Oana Parvulescu a solicitat Consiliul Local, si a fost aprobat prin proiect de hotarare votat in unanimitate, bugetul necesar unui nou serviciu: oferirea de hrana calda, zilnic, pentru persoanele care vin la Adapostul de noapte din cadrul DDAC. Serviciul este disponibil incepand cu luna decembrie si este oferit pana in februarie, perioada cea mai solicitata.

Asociatia Asistentilor Sociali din Romania (ASproAS) isi exprima aprecierea fata de modul de pregatire si gospodarire a DDAC Arad pentru a oferi servicii sociale de calitate pentru persoanele care se confrunta cu probleme.

FELICITARI DDAC Arad,FELICITARI Doamna Director General Oana Parvulescu!

Loading

Share Button