Cum suntem la sfarsitul unui an universitar, uram bun venit unei noi generatii de asistenti sociali. Stim ca, desi isi doresc, multi absolventi nu vor gasi oportunitatea de a lucra in domeniul asistentei sociale. Cu toate acestea, pregatirea pe care o aveti va ofera posibilitatea sa ii sustineti pe oameni in diferite modalitati.

Va oferim aici un discurs oferit de Michelle Obama absolventilor, la inceput de drum profesional. Speram sa va inspire!

Screen Shot 2016-06-08 at 23.01.58

 

„Este ultimul meu discurs de absolvire in calitate de prima doamna a Statelor Unite!

Nu ar trebui sa vedeti niciodata un dezavantaj in problemele voastre. In schimb, e important sa intelegeti ca experienta voastra in confruntarea si depasirea dificultatilor din viaţă e, de fapt, cel mai mare avantaj al vostru. Stiu asta pentru ca am vazut-o cu ochii mei. Nu doar din postura de student care a muncit pentru a-si putea plati scoala, ci si, peste ani, inainte sa ajung în Casa Alba, cand eram decanul unei facultati.

Din acea pozitie, am întâlnit studenţi care aveau toate privilegiile. Parintii le-au platit toate taxele de scolarizare, stateau in camere frumoase de camin, aveau toate bunurile materiale pe care un copil de facultate si le-ar fi putut dori: maaini, calculatoare, bani de buzunar. Dar cand unii dintre ei au primit prima nota mică, s-au prabusit. Nu s-au mai putut aduna. Pentru ca erau prost pregatiti pentru a gestiona primul moment in care s-au confruntat cu dezamagirea sau cu esecul.

Viata va va scoate in cale multe obstacole, care vor fi mult mai grave decat o nota proasta. Veti avea parte de sefi absurzi, de clienti si de pacienti dificili. Veti cunoaste boala si pierderea, crize si pasi inapoi si toate vor veni de nicaieri si va vor pune la pamant. Dar, spre deosebire de multi alti tineri, voi v-ati dezvoltat deja rezistenta si maturitatea de care veti avea nevoie pentru a va ridica, pentru a va scutura de praf si pentru a depasi durerea, mergand mai departe. Puteti sa faceti asta!

Va rog, va rog sa faceti ce puteti pentru a-i ajuta şi pe altii sa faca la fel”

 

Loading

Share Button