Din analiza noastră și din experiența altor țări care au trecut sau trec prin perioade cu un număr mare de persoane afectate de COVID 19, vedem că se modifică și crește nevoia de asistență socială.

Mai mult, crește numărul persoanelor care au nevoie de suport și crește numărul vulnerabilităților cu care populația se confruntă.

În această perioadă, asistenții sociali intră în prima linie de asistență a persoanelor vulnerabile afectate direct sau indirect de perioade de izolare și de măsurile de protecție împotriva COVID 19.

Asistenții sociali trebuie să fie parte din reconfigurarea serviciilor de asistență și suport, dar și de furnizarea de servicii inovative de asistență a persoanelor vulnerabile.

Este clar că nevoia de suport social și de asistență socială crește în această perioadă.

Problematica socială se diversifică.

Nevoia de furnizare a suportului și asistenței într-un mod care să mențină cu strictețe regulile de siguranță generează reinventarea modului de furnizare a serviciilor sociale.

ASproAS solicită asistenților sociali să respecte cu strictețe regulile impuse de către Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă și să intre în contact cu persoanele vulnerabile într-un mod care să le mențină propria siguranța și să asigure protecția celorlalți.

ASproAS vă oferă asistență, în această perioadă, pentru a face față provocărilor prin care treceți. Vă stăm la dispoziție pe adresa de email și prin relețele de comunicare online. 

(Ana Rădulescu)

 


 

Poate vă interesează:

 

 


 

Loading

Share Button