Marti, 18 octombrie a vut loc, la Palatul Victoria din Bucureşti, a avut loc Conferinta Incluziune sociala si Pachetul Anti-saracie organizata de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice.

In cadrul acestei conferinte au participat serviciile publice de asistenta sociala si asistentii sociali care au prezentat impactul estimat al masurilor anti-saracie la nivel comunitar si posibilitatea de dezvoltare a interventiei integrate.

Oana Parvulescu, director al Direcţiei de Dezvoltare şi Asistenţa Comunitara (DDAC) Arad a fost parte din panelul Abordarea integrata a problemelor de ocupare, educatie, sanatate si participare sociala:

„Sunt onorata ca la invitaţia domnului ministru Dragos Pislaru şi a doamnei consilier Ana Radulescu, am facut parte din panelul Abordarea integrata a problemelor de ocupare, educaţie, sanatate şi participare sociala. Este o premiera cand SPAS-urile (Serviciile Publice de Asistenţa Sociala-n.r.) sunt chemate la dialog de catre ministerele implicate in proiectul de reformare a asistenţei sociale. Am subliniat nevoia de implicare şi consultare comuna şi activa, astfel incat programul lansat sa poata fi aplicat de catre direcţiile de asistenţa sociala ale consiliilor locale. Daca pana acum fiecare SPAS a fost construit diferit, in funcţie de consideraţiile şi necesitaţile fiecarei primarii, consider ca se impune o abordare şi o structura de organigrama unitara pentru aplicarea noilor politici de servicii sociale integrate”

http://www.aradon.ro/directorul-ddac-arad-despre-spas-uri-la-guvernul-romaniei/1716969

 

Loading

Share Button