13172665044_2c4f7dcc1e_cASproAS (www.asproas.ro) organizeaza impreuna cu CFCECAS (www.cfcecas.ro) un eveniment de promovare a profesiei de asistent social si a demnitatii.

Evenimentul este organizat in data de in data de 17 martie 2015 cu ocazia ZILEI MONDIALE A ASISTENTEI SOCIALE si va avea loc in PIATA REVOLUTIEI din Bucuresti intre orele 13.00-15.00. Participarea se poate face doar prin inscriere prealabila pe pagina www.asproas.ro

Respectul fata de om naste demnitate. ASproAS este o organizatie recunoscuta la nivel international ca reprezentand profesia de asistent social in Romania si fiind promotor pentru calitate si etica profesionala in asistenta sociala. De aceea, ASproAS sustine asistentii sociali si studentii in asistenta sociala in acest eveniment de promovare a DEMNITATII.

In Romania este incalcata demnitatea. In Romania, asistentul social se confrunta nu doar cu incalcarea demnitatii persoanelor care solicita suportul serviciilor de asistenta sociala, dar si cu incalcarea demnitatii proprii in relatie cu profesia de asistent social. Asa ca, pe langa participarea la mentinerea demnitatii persoanei care beneficiaza de suportul serviciilor de asistenta sociala si a celor din jurul acesteia, asistentul social poarta responsabilitatea activarii si mentinerii respectului oamenilor fata de profesia de asistent social.

Promovam un sistem care sa nu incalce demnitatea ASISTENTULUI SOCIAL. Romania incalca demnitatea asistentilor sociali prin faptul ca ignora si refuza sa utilizeze interventia profesionalizata a asistentului social pentru a sustine persoanele care se confrunta cu probleme sociale. In Romania inca sunt angajate sau transferate pe post de asistent social persoane care nu au pregatire universitara in asistenta sociala. Iar cand sunt angajati asistenti sociali cu studii superioare, salariul este fixat la pragul studiilor medii, conditiile de munca nu permit un proces de asistenta care sa respecte demnitatea asistentului social si a persoanei care beneficiaza de suport, iar suportul oferit asistentului social pentru cresterea nivelului de pregatire continua este redus.

Promovam un sistem care sa nu incalce demnitatea persoanei care beneficiaza de suportul serviciilor de asistenta sociala. In Romania este incalcata si demnitatea persoanelor care se afla in situatii de risc sau care se confrunta cu probleme sociale atunci cand nu asigura suportul profesionalizat din partea unui ASISTENT SOCIAL.

Sunteti siguri ca primiti produsul care este descris pe cutie? Persoanele care se prezinta ca asistenti sociali nu sunt intotdeauna asistenti sociali. Asistentii sociali vor sa ii informeze pe oamenilor ca atunci cand se confrunta cu probleme sociale trebuie sa ceara suportul unui asistent social. Cand va confruntati cu probleme sociale si aveti nevoie de suport, intrebati angajatul serviciilor sociale care este in fata dumneavoastra daca este asistent social, adica daca a urmat studiile universitare in asistenta sociala. Doar asa puteti sa va asigurati de calitatea suportului pe care il primiti.

Romania nu va reusi sa isi rezolve problemele sociale fara asistenti sociali. Investitia in recunoasterea profesiei de asistent social si in contributia asistentului social la bunastarea sociala este o investitie in viitor. Va invitam sa sarbatoriti impreuna cu noi si sa promovati profesia de asistent social.

Pentru mai multe detalii despre eveniment puteti accesa site-urile www.asproas.ro sau www.cfcecas.ro.

Loading

Share Button