În acește vremuri grele, au apărut cele mai frumoase proiecte pentru oameni. Un asemenea proiect este cantina umanitară, un proiect creat de către asistenții sociali împreună cu bucătari renumiți.

 

Proiectul “Solidar Social”

 


Proiectul “Solidar Social” este o acțiune umanitară susținută de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 și Asociația Adi Hădean, împreună cu partenerii lor.

 

Proiectul “Solidar social” este o acțiune umanitară inițiată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 și Asociația Adi Hădean, susținută din donații ale companiilor și persoanelor fizice. Asistenți sociali, bucătari care fac voluntariat, livratorii noștri dedicați. Suntem o cantină umanitară.

 

În contextul pandemiei de coronavirus, a fost identificată nevoia personalului medical din prima linie de luptă de a avea cel puțin o masă caldă pe zi (medicii și personalul medical mobilizat în spitalele Covid-19 din București). Acest proiect urmărește să ușureze gărzile medicilor din spitale, extenuați de orele de muncă, oferind o masă caldă din sursă sigură.

Pe lângă personalul medical, există și persoane care se află într-o stare de vulnerabilitate: persoane cu vârsta peste 65 de ani care sunt singurie, persoane izolate la domiciliu pe raza sectorului 6, persoanele aflate în centrele de carantină și alte persoane aflate în situații excepționale.

Gătim și  distribuim 1200 de porții de mâncare zilnic, gratuit, reprezentând singura masă caldă a zilei pentru 400 de oameni. 

În urma Ordonanței Militare nr. 1 din data de 17 martie 2020, s-a suspendat activitatea tuturor barurilor și restaurantelor, ceea ce a lăsat fără loc de muncă peste 300.000 de bucătari, oameni care acum sunt în șomaj tehnic. Acest proiect le oferă șansa acestora să practice meseria iubită pentru un scop nobil și să aibă un venit în plus pe această cale, fiind în șomaj tehnic.

Proiectul “Solidar Social” dorește să vină în sprijinul acestor categorii, oferindu-le suportul minimal necesar în vederea depășirii acestei perioade deosebit de dificile.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 și membrii Asociației Adi Hădean, inițiază proiectul cu forțele unite și cu dorința de a atrage noi parteneri. Cu sprijinul logistic oferit prin accesul zilnic la facilitățile Cantinei Sociale Crângași, cu ajutorul alimentelor furnizate de companiile de distribuție, bucătarii voluntari vor găti mâncare caldă pentru persoanele mai sus menționate, în condiții de maximă igienă și siguranță, conform normelor în rigoare. Mâncarea a fi livrată de către personal echipat corespunzător, în condițiile prevăzute de normele reglementate în urma declarării pandemiei.

 

VREI SĂ AJUȚI?

 


MULT SUCCES ȘI SPERĂM CĂ ACEST PROIECT SE VA EXTINDE LA NIVEL NAȚIONAL, DAR ȘI CĂ VA DURA MAI MULT DECÂT STAREA DE URGENȚĂ, ÎNTRUCÂT ESTE NEVOIE DE UN ASEMENEA SUPORT.


Loading

Share Button