Va prezint aici ce anume se mai intamplat in domeniul violentei domestice. Stiu ca este de interes pentru asistentii sociali, pentru ONG-uri, dar si pentru serviciile publice. Pentru mine, acest domeniu este de suflet. In 2004 eram prima persoana care primea in Romania titlul de doctor in sociologiei cu o tema exclusiva pe violenta asupra femeii. Este un domeniu pe care nu l-am abadonat si de aceea m-am bucurat sa primesc mandat din partea Ministrului Dragos Pislaru sa sustin activitatile in acest domeniu. Ma bucur ca la ANES avem acum, prin Andra Croitoru, un Secretar de Stat / Presedinte care stie ce este necesar in acest domeniu si are motivatia si pregatirea sa initieze si sa finalizeze actiunile necesare.  

Ana Radulescu

ACTUALITATI


Lansarea PIN-urilor pentru consultare

Agentia Nationala pentru Egalitate de Sanse intre Femei si Barbati – ANES prin Ministerul Muncii, Familie, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice a lansat pachetul de PIN-uri spre consultare.

Noutatea pe care o aduc aceste PIN-uri este posibilitatea dezvoltarii unei retele de servicii de suport pentru victimele violentei domestice, dar si o retea de servicii de consiliere pentru agresori:

  1. Infiintarea sau consolidarea centrelor de primire in regim de urgenta si a centrelor pentru prevenirea si combaterea violenţei in familie si organizarea echipelor de interventie integrata

Scop: Cresterea gradului de siguranta si suport pentru victimele violentei prin eficientizarea şi profesionalizarea serviciilor de prevenire, intervenţie şi monitorizare a cazurilor de violenţa domestica, precum si prin cresterea numarului centrelor de urgenta, de consiliere si de recuperare pentru victimele violentei domestice.

  1. Infiintarea si sustinerea serviciilor de asistenta pentru agresori in cazurile de violenta in familie – Infiintarea centrelor de asistenţa destinate agresorilor.

Scop: Dezvoltarea centrelor de asistenta si a serviciilor de consiliere destinate agresorilor pentru imbunatatirea nivelului de gestionare a relatiilor şi de prevenire a comportamentelor abuzive prin eficientizarea şi profesionalizarea echipelor de interventie.

Mai multe informatii gasiti pe http://www.mmuncii.ro/j33/index.php/ro/transparenta/proiecte-in-dezbatere/4568-2016-08-29-hg-anes-pin


Intrarea in vigoare a Conventiei de la Istanbul

La 1 septembrie a intrat in vigoare Conventia de la Istanbul, ratificata de Parlamentul Romaniei prin Legea nr. 30/2016. Conventia de la Istanbul este instrumentul juridic international cel mai cuprinzator care abordeaza violenta din perspectiva unei violari grave a drepturilor omului. screen-shot-2016-09-07-at-22-54-57


 

Loading

Share Button