Presedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea OUG 26/2016 pentru modificarea Legii 277/2010 privind alocatia pentru sustinerea familiei, care prevede ca acordarea alocatiei pentru sustinerea familiei nu mai este conditionata de plata impozitelor si taxelor locale pentru bunurile pe care le detin in proprietate.

Modificarea vizeaza abrogarea articolelor 29-31 potrivit carora acordarea alocatiei era conditionata de plata impozitelor si taxelor locale pentru bunurile detinute.

Alocatia pentru sustinerea familiei este o forma de sprijin pentru familiile cu venituri mai mici de 530 de lei si care au în crestere si ingrijire copii in varsta de pană la 18 ani. Alocatia pentru sustinerea familiei aceasta se acordanda pe baza de cerere si declaratie pe propria raspundere insotita de actele doveditoare privind componenta familiei, veniturile acesteia si, dupa caz, privind frecventarea cursurilor scolare de catre copiii aflati in intretinere.

Actul normativ stabileste ca platile vor fi reluate din oficiu pentru familiile carora le-a fost sistat acest drept, inclusiv pentru perioada in care alocatia pentru sustinerea familiei a fost suspendata. Sistarea a inceput cu luna aprilie 2016 ca urmare a neachitarii obligatiilor legale fata de bugetul local, pentru bunurile detinute in proprietate.

https://www.agerpres.ro/politica/2017/04/24/iohannis-a-promulgat-legea-prin-care-alocatia-de-sustinere-a-familiei-nu-mai-e-conditionata-de-plata-impozitelor-locale-11-47-59

 

Loading

Share Button